avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate florinf69

Activitate florinf69

Buna seara,
O intrebare daca unul dintre soti are de platit o suma de 40000 lei daune, iar singurul bun (care este pe numele ambilor soti) este doar casa, li se poate lua casa ? prin executare sau sechestru ? Multumesc.
Buna ziua, am o nelamurire daca ma puteti ajuta.
Am un proiect startup nation, am semnat cu statul, sunt la faza cu banca pentru depunerea actelor sa primesc finantarea. Banca Transivlania, imi cere sa semnez un contract de fidejusiune (sper ca am scris corect) in care eu si sotia sa raspundem ca persoane fizice cu bunurile noastre materiale in cazul in care se intampla ceva. Societatea este doar pe mine, sunt unic asociat. Firma a fost infiinta in 2022 pentru acest proiect, nu am avut activitate. Am avut un ii si imi doresc sa dezvolt afacerea cu acest ajutor de la guvern.
Intrebarea mea este : este legal (posibil) ca banca sa imi ceara garantii mie si sotiei pe persoana fizica daca iau creditul ca persoana juridica ?
Ei au motivat ca asta este procedura lor, le-am cerut sa vad si eu o lista oficiala de acte pe care eu trebuie sa le dau lor si procedura, insa au refuzat sa imi trimita pe motiv ca nu avem un contract ( desi sunt client BT). Iar acel contract de fidejusiune nu avea nume si nici nu se specifica ca ar fi un contract sau acord, scria doar ca in calitate de garant ipotecar/ asociat/ reprezentant legal/ actionar in relatia cu banca in cadrul procesului de preanaliza/analiza a cererii de credit.
Astept parerile dvs.
Multumesc mult.
Buna seara,
Sotia a fost in CCC pana la data de 18.03.2020, adica 1an si 11 luni, dar ea stia ca are 2 ani de concediu, adica pana pe 18.04.2020. Informandu-ma ulterior am inteles ca ccc este de 1an si 11 luni, cu posibilitate de concediu fara plata pana la 2 ani. Precizez ca ultima luna am depus actele si am beneficiat de luna tatalui.
Asa ca a sunat la firma pe data de 23.03.2020 sa intrebe de reinceperea activitatii. De la in ceput i s-a spus sa vina sa isi dea demisia. Pe 24.03.2020 s-a prezentat la firma, unde a vorbit cu doamna de la resurse umane, aceasta i-a vorbit urat pe un ton ridicat, fara sa i se dea voie sa vorbeasca, cerandu-i sa isi dea demisia, pentru ca a depasit 3 zile, cat prevede regulamentul intern, plecand motivand ca nu are timp de ea deoarece urma somajul tehnic.
Sotia a sunat la ITM, unde i s-a spus sa faca o cerere prin care sa ceara concediu fara plata pe zilele intarziate. Asa a si facut, prezentandu-se a2a zi, 25.03.2020, sa vada daca i s-a acceptat cererea.
Aceeasi doamna de la resurse umane i-a adus 2 foi pe care sa le semneze cat mai repede, punand presiune motivand din nou somajul tehnic care urma sa vina, grabind-o sa semneze. Sotia nu a semnat pentru ca a vazut ca era vorba de suspendarea/modificarea contractului de munca, fara sa specifce exact despre ce este vorba,
Vazand ca nu semneaza, a amenintato, i-a vorbit si mai urat tipand continuu la ea.
Alti 2 sefi ierarhici au trecut pe acolo, unul nu a dorit sa vorbeasca cu ea, altul i-a spus ca nu o mai primesc la lucru.
A plecat la ITM unde a facut o sesizare.
Fiind in somaj tehnic cei de la ITM nu au putut merge decat saptamana trecuta, cand firma isi reluase activitatea.
Asa ca pe 07.05.2020 primeste plic cu decizia de incetare a cim cu data de 25.03.2020 pe art 61 lit, a, cu posibilitate de actiune in judecata in 30 zile. Banuiesc ca au trimis decizia in urma prezentei celor de la ITM.
Pe 11.05.2020 am primit si instiintarea ITM, am vorbit si la telefon cu ei, mi-au spus sa ii actionez in instanta, pentru ca nu au respectat legea deoarece nu s-a intocmit comisie disciplinara.
Am rugamintea sa ma corectati daca am gresit referitor la legile ce tin de perioada ccc.
Daca ii da sotia in judecata poate cere prejudicii materiale si morale ?
Cum ar fi cel mai bine sa procedam ?
Sa contactam un avocat sau sa mearga doar ea ?
Daca ii da sotia in judecata va fi obligata sa se reintoarca la locul de munca ? Dupa atitudinea celor din firma situatia este tensionata.
Astept cat mai multe sfaturi si detalii.
Va multumesc enorm.
Răspuns la discuția incetare contract de munca
Da, tatal indeplineste conditiile si a depus actele pentru ultima luna de indemnizatie.
Am fost si astazi la sediul firmei si mi s-a spus ca din cauza ca am lipsit 3 zile mi se va desface contractul de munca.
Am cerut ca cele 3 zile in care nu m-am prezentat sa le considere concediu fara plata.
Am mai citit ca 6 luni de zile dupa ccc nu au dreptul sa ma concedieze, sau nu se aplica si in acest caz ?
Răspuns la discuția incetare contract de munca
Care este perioada minima pentru care se poate desface contractul de munca pentru neprezentare ? Nu am gasit nicaieri, banuiesc ca este scris in regulamentul intern al fiecarei societati, dar legea prevede o perioada minima, care este ? daca exista.
Inca un aspect : eu trebie sa ma intorc la 1an si 11 luni sau pana la 2 ani ?
Eu am gasit acest art.55 12.2 lit.A 1 unde spune ca nu pot fi concediat pana la 2 ani.
Momentan copilul nu a implinit 2 ani, deci nu este corect, am inteles bine ?
Buna ziua,
Am intrat in concediu de cresterea copilului pe 17.04.2018.
Azi am sunat la angajator, stiind ca trebuie sa ma intorc la locul de munca inainte sa implineasca 2 ani cel mic.
La salarizare mi s-a spus ca contractul mi s-a incheiat pentru neprezentare la locul de munca, caci trebuia sa ma prezint pe data de 18.03.2020, concediul fiind de un an si 11 luni.
Ce pot sa fac ?
buna ziua,
lucrez intro firma de confectii, m-am angajat ca operator calculator. ulterior am fost mutat pe un alt departament, unde imprimam emblemele de compozitie. designul il fac pe calculator, apoi le imprim pe un satin, culoarea fiind data de un ribon, iar pentru intretinere si curatare folosim niste subtante chimice.
intrebarea mea este: daca am fost mutat in alt departament ar trebui sa imi schimbe functia ?
stiu de la cineva ca cei care imprima sunt intro alta categorie si beneficeaza de niste sporuri, este adevarat ?
multumesc mult,
Răspuns la discuția dilema cu ochelarii
Multumecs pentru raspunsuri, am sa fac o analiza contra cost, dar sper sa rezolv amiabil aceasta problema.
Răspuns la discuția dilema cu ochelarii
Eu doresc un nou control, ca sa ma lamuresc personal sa vad cu ochii mei ce dioptrie am, EI nu doresc sa refaca controlul.
Sunt lentile normale. Iar ca sa va dati seama de cand port ochelari am avut D:-0.5 si S:-0.75, ultima oara aveam aceasi valoare (acum 6 luni), ba chiar ochiul stang vedeam la fel si cu -0.75 si cu -0.5. Nu as crede ca in jumatate de an am ajuns la D:-1.25 iar la S:-1.5. Iar cu ochelarii actuali vad bine, doar ca am vrut sa ii schimb pentru ca s-au zgariat lentilele, iar rama un pic s-a deteriorat.
Răspuns la discuția dilema cu ochelarii
Consultatia nu a facuto un medic, ci un specialist pentru acel aparat, avea parafa pe plic.
Iar reteta nu mi-a dat-o pe loc, ca la ceilalti medici. Ci am primito odata cu ochelarii, tocmai asta incerc sa sesizez, ca nu mi s-a spus dioptria in momentul consultatiei. Deci ei puteau sa imi face ce ochelari au vrut apoi au adaugat un bilet de la aparat cu dioptria ochelarilor. Sunt foarte sigur ca ochelarii au dioptria care scrie pe reteata, dar reteta nu este pentru ochii mei.
Inca astept un raspuns daca pot sa renunt la ochelari si sa imi recuperez banii.