avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare functie job
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare functie job

buna ziua,
lucrez intro firma de confectii, m-am angajat ca operator calculator. ulterior am fost mutat pe un alt departament, unde imprimam emblemele de compozitie. designul il fac pe calculator, apoi le imprim pe un satin, culoarea fiind data de un ribon, iar pentru intretinere si curatare folosim niste subtante chimice.
intrebarea mea este: daca am fost mutat in alt departament ar trebui sa imi schimbe functia ?
stiu de la cineva ca cei care imprima sunt intro alta categorie si beneficeaza de niste sporuri, este adevarat ?
multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 20 Septembrie 2018
Functia poate ramane aceeasi ,chiar daca vi s-a modificat departamentul.

Angajatorul nu are nicio obligatie de a va acorda anumite sporuri , decat daca sunt prevazute in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

De asemenea, in baza principiului libertatii contractuale, puteti negocia astfel de sporuri direct cu angajatorul.
Schimbarea locului de munca si a fisei de post/ atributii de serviciu tine de schema de personal a firmei.
Sporurile se acorda in functie de activitatea desfasurata si prevederile din ROI al firmei si se nominalizeaza in contractul individual de munca.
Sporurile care se acorda au la baza riscurile profesionale identificate si evaluate pe locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii/ activitati desfasurate de lucratori.
florinf69 a scris:

.....
intrebarea mea este: daca am fost mutat in alt departament ar trebui sa imi schimbe functia ?
stiu de la cineva ca cei care imprima sunt intro alta categorie si beneficeaza de niste sporuri, este adevarat ?
multumesc mult,

Schimbarea functiei trebuie sa aiba la baza un act aditional de modificarea c.i.m.

1. Codul muncii:
Art. 41 - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
....
c) felul muncii;
.....

2. art.48 C.mun. : Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

Prin urmare, modificarea functiei poate fi decisa si unilateral, in conditiile prevazute de Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii tatiana30 tatiana30 Buna ziua, Potrivit codului muncii angajatorul muta un angajat intr-un alt departament fara ca acesta sa semneze cu act aditional sau orice fel de act? Am ... (vezi toată discuția)
Schimbare de functie Bercut cosmina Bercut cosmina Un angajator poate legal să îți schimbe funcția de șef de raion într-una mai mai mica că lucrător comercial dacă l-ai înștiințat că ești ... (vezi toată discuția)
Salariu incadrare danielailis danielailis Buna ziua, As dori sa aflu daca este legal ca in cadrul unei firme sa mi se faca transfer in alt departament pe motiv ca mi s-a desfintat postul anterior ,iar ... (vezi toată discuția)