Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
.....
c) felul muncii;
....
Prin urmare, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala a c.i.m. numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege, în toate cazurile în care este posibilă modificarea unilaterală a contractului de muncă, aceasta este însă temporară.
Modificarea unilaterala a felului muncii, fără consimţământul salariatului se poate face :
- în cazul unor situaţii de forţă majoră,
- cu titlu de sancţiune disciplinară
sau
- ca măsură de protecţie a salariatului.
Decizia unilaterala de modificare a functiei se poate constesta in instanta.
Schimbarea functiei
teodorica
Daca ocupi o functie de conducere prin concurs in ce conditii se poate transforma in functie de executie? Daca postul este la societate privata sau in cazul in ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.