avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Schimbare de functie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Schimbare de functie

Un angajator poate legal să îți schimbe funcția de șef de raion într-una mai mai mica că lucrător comercial dacă l-ai înștiințat că ești însărcinată
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 29 Decembrie 2017
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
.....
c) felul muncii;
....

Prin urmare, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala a c.i.m. numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege, în toate cazurile în care este posibilă modificarea unilaterală a contractului de muncă, aceasta este însă temporară.

Modificarea unilaterala a felului muncii, fără consimţământul salariatului se poate face :
- în cazul unor situaţii de forţă majoră,
- cu titlu de sancţiune disciplinară
sau
- ca măsură de protecţie a salariatului.

Decizia unilaterala de modificare a functiei se poate constesta in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul salariatului gabriela.enache gabriela.enache Buna ziua! De 8 luni lucrez la un supermarket unde am fost angajata ca lucrator comercial pe un anumit raion, lucru specificat si in contractul individual de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea functiei teodorica teodorica Daca ocupi o functie de conducere prin concurs in ce conditii se poate transforma in functie de executie? Daca postul este la societate privata sau in cazul in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma lamuriti daca risc sa fiu concediata. ... laviniablaga1987 laviniablaga1987 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca risc sa fii concediata. Din octombrie am fost in concediu de supraveghere a copilului pe perioada desfasurarii cursurilor ... (vezi toată discuția)