avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate victorconstantinescu

Activitate victorconstantinescu

Răspuns la discuția Legea 230/2007
Totusi Serviciul Asociatii din Primarie cand vine in control sau cerceteaza o sesizare face concret referiri numai la legea230/2007 inclusv sanctionarea. . Avem sase hotarari de la aceiasi judecatorie , in aceiasi speta , hotarari favorabile pentru asociatii de locatari care au dat in judecata conf. art. 50 din legea 230/2007 . Pot fi aduse ca argument la noua infatisare ?
Discuție Legea 230/2007
Sant presedintele unei asociatii de locatari .Astazi la un proces cu un rau platnic ( dat in judecata conf. art 50 ) presedinta completului de judecata mi-a spus ca nu pot sa folosesc prevederi din legea 230/2007 care se refera la as. de proprietari eu fiind de locatari. Intrebarea este daca s-a stipulat undeva ca as.de locatari folosesc legea 230/2007 pentru a o lamuri in instanta . In caz contrar rau platnicul scapa. Pana acum am desfasurat activitatea conf. legii amintite inclusiv unele amenzi primite de la primarie conf. acestei legi. Multumiri
Sant presedintele unei asociatii in contract cu firma de calcul al agentului termic. o INTARZIERE LA PLATA UNOR FACTURI ( 1500 RON ) a condus la refuzul firmei de a trimite calculul pentru luna martie necesar calculului general cu cheltuielile asociatiei cu termen 12.04.2017 pana la achitare . Cred ca normal in aceste cazuru , uneori fotuite , normal era sa se perceapa penalitati si nu sistarea serviciului asumat prin contract . Cum trebuie sa actionam , in afara de plata facturilor , pentru acest refuz cu consecinte foarte mari privind incasarile asociatiei
Contract de munca pentru perioada cat indeplineste aceasta vfunctie
Daca reusesc sa conving un membru al ?comitetului executiv si pentru perioada lucrata vrea salariu trebuie facut contract de munca
Multumiri pentru al doilea raspuns
Stiu ca normal asa trebuia sa se desfasoare , insa membrii comitetului ar refuzat categoric . Unii pe buna dreptate datorita pregatirii scolare .
Astel , pentru ca asciatia sa isi poata desfasura activitatea nu exista alta solutie pana la o noua angajare de administrator . Multumiri pentru primul raspuns
Administratorul asociatiei a decedat si pana la angajarea unui nou administrator presedintele asociatiei va indeplini aceasta funcie . Presedintela are contract de comodat
Pe perioada cat indeplineste functia de adm. poate fi retribuit cu salariul de administrator inchein un contract de munca ?
Trebuie ales un nou presedinte si un nou contract de comodat
Se poate lua si salariu si indemnizatia confor contact comodat ?
Multumiri
Răspuns la discuția Prescriptii penalizari
La intampinarea noastra unde faceam referire la art. 405 CPC (termen 3 ani ) , Primaria a trimie un inscris intitulat " Precizari " cu trimitere la OG 92/2003 ( prescriptia 5 ani )
Judecatoria ne cere care este punctul nostru de vedere privind aceasta precizare a Primariei
Sant presedintele unei asociatii chemata in judecata pentru facturi penalizari neachitate din anul 2012 si 2013. La prima intampinare am facut referire la prevederile art.405 al 1 din CPC privind termenul de 3 ani si principiul prorata temporis ( raspuns de la dumneavoastra ). Primaria Iasi care ne-a dat in judecata si care preluase furnizorul CET isi abroga calitatea procesuala activa si contesta prevederile din CPC facand referire la OG92/2003considerand ca sumele datorate sant venit la bugetul general consolidat si termenul de prescriptie este de 5 ani. Facturile au fost achitate in contul CET. Judecatoria ne cere un nou inscris pana pe data de 23 mai conform citatiei . Va consultam pentru raspuns . Multumiri
Este al dilea a cand nu primesc de la casa de pensii aceste bilete gratuite de calatorie . Exista o lege care conditioneaza eliberarea acestui drept . Sant pensionar de 17 ani , limita de varsta , si pana anul trec le-am primit