pentru taiere arbore care s-a uscat pe propietate privata trebuie autorizatie de taiere de la primarie?
arborele este un brad vechi de 100 de ani care se poate prabusi si prodeuce daune materiale si la vecini.
executorul le-a trimis somatie sa elibereze spatiul imprumutat pina la data de 01.09.2024,dar ei nu vor sa plece.
daca nu respecta acest termen eu le pot intrerupe accesul la utilitati?
Am intocmit la notar un contract de comodat cu titlu executoriu si cu clauza de incetare unilaterala din partea mea (comodant).Intrucat au degradat locuinta imprumutata prin contract de comodat si tulbura linistea propietarului ,le-am trimis pentru informare actul de reziliere a comodatului si le-am dat termen 30 de zile sa elibereze spatiul imprumutat .Mentionz ca comodatarii au luat la cunostiinta si au semnat acest act.si ca ei au locuinta intr-o comuna din judet.Cum trebuie sa procedez in situatia in care nu elibereaza locuinta la termenul stabilit?
In biroul in care lucrez exista 3 salariati cu functii de consilier si doua calculaloare.Din acest motiv ,eu pot sa imi indeplinesc sarcinile de serviciu doar cind nu lucreza cei doi colegi.Institutia ,desi cunoaste situatia nu incearca sa mai achizitioneze un calculator sa ne puem desfasura activitatea in conditii normale.In situatia in care eu as dona un calculator ca sa pot lucra,pot insera in contactul de donatie o clauza prin care sa solicit sa am acces doar eu la acest calculator pina la sfirsitul activitatii?
am obtinut autorizatie de constructie pentru construirea unui imobil si au inceput lucrarile de catre firma contractata.unul dintre vecini este revoltat ca nu l-am anuntat ca intentionez sa construiesc un imobil ,deoarece casa lui nu are fundatie si ii este frica de eventuale degradari .mentionez ca proiectul respecta toate regulile urbanistice . legate de distante fata de vecinitati .trebuia sa obtin aviz de la vecini pentru constructia unei case pe terentul meu?
Cum se poate dobandi dreptul de propietate unui teren intravilan, in situatia in care au trecut cinci ani de la inregistrarea sporadica a posesiei in cartea funciara ?
un contract de comodat incheiat si semnat intre parti, neautentificat la notar are efect juridic? cind expira termenul si locuinta nu este eliberata de buna voie de imprumutati ,contractul de comodat astfel incheiat poate folosi in procedura de executare a evacuarii?
Am obtinut autorizatie de constructie pentru un imobil in gradina casei mele,avand destul teren. Doresc sa fac donatie unui copil parcela de teren si autorizatia de constructie unde se va construi casa.,In urma dezmembrarii va rezulta alt nr.cadastral,diferit de nr.cadastral pentru care s-a emis autorizatia de constructie (ele fiind la aceiasi adresa) .La receptia lucrarii pot aparea probleme in urma donatiei? este bine sa construeisc casa si apoi sa fac dezmembrare si donatie?