avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Activitate margica_1963

Activitate margica_1963

Buna ziua!
Cum pot obtine cetatenia romana ca urmare a adoptiei inernationale,la data adoptiei eu fiind major?
Buna ziua,am fost adoptat la varsta de 28 de ani de sotia tatalui biologic,adoptie cu efecte depline,mama adoptiva cetatean roman.Conform legii 21/1996,art.6,pct.1 am dreptul la cetatenie romana,cu conditia sa depun consimtamantul.Unde pot sa depun acest consimtamant?Mentionez ca am cetatenie turca. Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Dubla cetatenie
Mergeti la ambasada şi transcrieti certificatul de naştere.Este gratuit,dar trebuie facuta programare online.Vedeti pe site-ul MAE.
Răspuns la discuția Viza pentru Turcia
Va recomand sa luati viza din Romania,de la Ambasada Turciei.
Răspuns la discuția certificat romanesc
Va recomand sa depuneti actele prin consulat.Este gratuit şi mult mai simplu.Nu ştiu exact,intrati pe pagina web a consulatului sa vedeti ce acte va trebuiesc.Din cate ştiu,actele dvs.de identitate,certificatele de naştere ale parintilor şi copilului,certificatul de casatorie.Atentie,trebuie sa va faceti un cont pe portalul''econsulat.ro'' şi sa va programat. Succes!
Nu ştiu daca ın Romania se poate,dar ın Bulgaria se poate sigur.Şi este vorba de cartea verde.
Dar daca intentionati sa va deplasati mai des ın UE va recomand sa faceti cartea verde anual,ieşiti mai ieftin şi ın timp scade şi pretul(daca nu a avut accidente se aplica o reducere la urmatoarele polite ıncheiate).
Buna ziua.MAE a ınfiintat ''Centrul de Contact şi Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate''.Persoana ın cauza trebuie sa işi faca un cont ın care sa treaca toate datele corecte .Trebuie sa aiba o adresa de e-mail ,sa urmeze paşii ceruti şi va primi raspuns.Nu ştiu cum este ın UK,dar este idicat ca discutia sa se poarte ın scris,sa nu apara neıntelegeri.
Sunt acte care se pot cere prin consulat,dar este posibil sa fie mai greu daca nu are nici un act romanesc care sa dovedeasca identitatea.
In alta ordine de idei,nu este neaparata nevoie de carte de identitate.Daca persoana ın cauza este stabilita ın UK şi nu mai are intentia de a reveni ın Romania ın viitorul apropiat,este mai bine sa solicite paşaport C.R.D.S.(cetatean roman cu domiciliul ın strainatate)Cartea de identitate se obtine relativ uşor cand se reıntoarce ın Romania.Faptul ca o persoana nu detineC.I. nu ınseamna ca nu beneficiaza de anumite drepturi.C.I. este un act de identitate care arata domiciliul sau reşedinta.Fac aceasta precizare ptr.ca foarte multe persoane nu renunta la C.I.de teama sa nu piarda cetatenia.
Buna ziua,
Un contract matrimonial ıncheiat ıntr-o tara care nu este membra UE,apostilat şi tradus ın limba romana(traducere legalizata ın Romania),este valabil ın Romania ?
Răspuns la discuția ADOPTIE ADULT
Multumesc!
Discuție ADOPTIE ADULT
Buna ziua,va rog sa ımi spuneti şi mie ce lege reglementeaza adoptarea unui adult,fiul sotului din prima casatorie(mama decedata de multa vreme),de catre actuala sotie a tatalui.Sotia tatalui ın varsta de 54 ani,fiul ın varsta de 27 ani,mama biologica decedata de 21 ani,tatal casatorit cu actuala sotie de 17 ani.
Multumesc frumos!