avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ADOPTIE ADULT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ADOPTIE ADULT

Buna ziua,va rog sa ımi spuneti şi mie ce lege reglementeaza adoptarea unui adult,fiul sotului din prima casatorie(mama decedata de multa vreme),de catre actuala sotie a tatalui.Sotia tatalui ın varsta de 54 ani,fiul ın varsta de 27 ani,mama biologica decedata de 21 ani,tatal casatorit cu actuala sotie de 17 ani.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: margica_1963 , utilizator 10:36, 13 Decembrie 2016
Legea nr. 273 din 21 iunie 2004 privind procedura adoptiei.

[ link extern ]

Adultul nu poate fi adoptat decat daca a fost crescut de catre adoptator de cand era minor.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor urgent... monica67 monica67 :(Situatia este urmatoare: sunt casatorita cu un cetatean strain, din prima casatorie am un copil de 16 ani. Sotul meu este de acord si chiar isi doreste sa il ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt adoptie titas68 titas68 Sunt casatorita de 16 ani cu actualul sot si am o fata in varsta de 23 ani din prima casatorie;acum actualul sot ar dori sa adopte fata fara ca aceasta sa-si ... (vezi toată discuția)
Recunoaștere copil de către soțul mamei Just44 Just44 Am un copil de 4 ani dintr o relatie de concubinaj care are linie in dreptul tatalui in certificatul de naștere.acum 1 an m am casatorit si sotul meu vrea sa ... (vezi toată discuția)