avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1994 soluții astăzi
Forum Activitate iuliana91

Activitate iuliana91

Bună ziua,fiul meu de 13 ani trece printr-o situatie mai delicata.
Este in clasa a VI-a,pana in clasa a IV-a nu a avut probleme la scoala,doar mici contraziceri cu colegi dar nimic grav.In clasa a V-a,a primit mustrare scrisa pentru ca a sarit pe geamul clasei iar in clasa a VI-a au inceput problemele.
Copilul sustine ca e constant jignit de colegi de clasa,se face misto de el pt haine,daca ia o nota mica,daca nota e mare zic ca a copiat ,l-am sfatuit să ii spună doamnei diriginte si sustine ca nu il crede asa ca,in decembrie mi-am dus la scoala .Doamna diriginta mi-a spus ca copilul nu e chiar asa cuminte cum sustine el,am facut si cerere sa vad doua momente din clasa,dar nu s-a intamplat nimic,toti copii se purtau normal.
Dupa aceasta vizita fiul meu a primit o observatie individuala pentru agresivitate fizica si verbala fata de colegi,nu am primit dovezi pentru ea (Nici nu stiu daca trebuia).
In februarie si-a facut o prietena (o sa ii spunem A) de la o clasa paralele [fata este fosta prietena cu un coleg(o sa ii spunem X) de-al lui] aici incepe distractia.
Copilul meu,constat a fost jignit si amenintat de acest,ca are el niste prieteni.. plus ca isi planuiau si o bataie in parc. Toate aceste le stiu din telefonul copilului unde am gasit mesaje.Am anuntat tatal copilului X dar nu s-a intamplat nimic,la finalul lunii cand copilul meu venea de la scoala,un grup mai mare l-au urmarit si un prietem de-al lui X l-a amenintat ca din pumnii lui nu scapa,l-au filmat si clipul l-au distribuit intre ei,a ajuns la A si ea i-a aratat fiului meu.Am anuntat-o pe doamna diriginta si am depus o plangere la politie dar nu penala,voiam doar sa ii sperie putin pe cei mici. A venit politia la scoala si doamna diriginta si doamna director au fost iritate de acest lucru si am fost putin certata dar intamplarea e la blocul nostru,nu am stiut ce sa fac.
Dupa asta,normal ca lucrurile au continuat iar pe 19 martie fiul meu l-a lovit pe X,am vazut pe camere cum s-a facut un cerc in jurul lui si a lui X,un colegi ii tinea de umeri ca un arbitru,zice ceva si fiul meu il loveste.
Am fost sunatata de catre doamna diriginta,am intrebat ce sa fac si a zis ca o sa fiu anuntata.
Pe 21 martie am fost chemata la scoala,era politia,victima cu tatal,doamnele directoare am urmarit camerele,am semnat procesur verbal si mi s-a comunicat ca marti 26 martie se va intruni consiliu pentru disciplina si vedem ce masuri se va lua.
Politia mi-a relatat ca se va face ancheta,dosar penal,nota scazuta la purtare si amenda.
Tin sa precizez ca pe 20 martie n-am lasat copilul la scoala iar victima se lauda la clasa ca fiul meu va fi exmatriculat si i se va da amenda,nu cred ca e un comportament normal.
Vineri ,22 martie am primit mesaj de la doamna diriginta cum ca fiul meu a agresat alt coleg de la o alta clasa si l-am cautat pe tatal acestuia sa imi spuna in cel loc erau si ora,sa pot vedea momentul pe camera,acesta sustine ca nu s-a intamplat nimic,doar s-au jucat. Chiar nu stiu cum sa rezolv problema,copilul nu doreste sa mai revina la scoala.
Ce sfat imi puteti da?
Cum sa ma pregatesc pentru aceasta comisie de disciplina?
Multumesc mult
Cand a facut medicina munci,a prezentat scrisoarea si iesirea din spital-e drept ca erau de anul trecut,si la intrebat daca il inteleg sefi,a zis ca da dar ei au trecut acolo apt complet si sa duca ceva de actualitate.A durat ceva pana am făcut actele si a prin câteva zile in care doar a ridicat manual,după aceea am făcut 10 zile recuperare si un Rmn.Multumesc mult,mi-a fost de ajutor si o sa le pun in aplicare. Nu stiu daca pot scrie aici,dar e vorba de o mare firma din Romania (angajatorul) si cei cu firma de medicina a munci sunt cunoscuți,mai ales în București. O seara frumoasa!
Bună ziua,in contract scrie ca se manipulează marfă dar nu scrie manual sau mecanizat. Dar ei aduce un palet din rampa de la tir,iar la locație ia baxurile sau ce au ei si le așează cu mana.Am fost azi la medicul care la operat si a spus că trebuie schimbat locul de munca,mai merge maine o data sa il consulte mai amănunțit si vedem ce mai zice. Scrisoare medicală avem de la specialist. Multumesc frumos!
Bună seara,soțul meu lucreaza din martie 2016 ca Stivuitorist la un depozit,în 2018 a fost operat de hernie de disc,i sa spus sa nu ridice.Anul acesta mai exact luna trecută a facut un Rmn pentru ca a ramas înțepenit pe stivuitor si a iesit destul de grav,s- agravat hernia si e posibil sa ajunga iar la operatie. Vrem să dăm firma in judecata pentru ca nu la protejat de ridicarea greutăților deși a avut scrisoare medicală ca nu are voie efort. Care sunt pași pe care trebuie să îi urmăm? Multumesc frumos
Bună ziua,am nevoie de putin ajutor daca se poate.Sotul meu lucreaza ca stivuitorist la un depozit la o temperatura de 0 grade,este angajat din data de 25 martie 2016. In ianuarie 2018 am aflat ca trebuie operat de hernie de disc(La munca ridica si produse sa le puna la raft si paleti). Pe data de 30 ianuarie 3018 am cerut adeverință de la muncă si avea 21 de zile de medical luate în ultimele 12 luni.A stat acasa februarie-martie-aprilie si 14 zile din mai,dată pe 15 mai a fost prima zi de muncă si ultimul medical a fost luat de la comis si i sa spus ca daca mai are nevoie mai are dreptul la o lună dar nu s-a mai dus. Pe 20 februarie 2019 sa simțit foarte rau,de la muncă l-au trimis acasa si am mers la medic,am rugat un coleg sa ceara adeverință si scria ca are 83 de zile in ultimele 12 luni. Am aflat ca are viroza,febra mare,tuse si ia dat 3 zile de medical pe care a doua zi l-am trimis la muncă. Sâmbătă seara pe 2 martie a primit telefon de la muncă ca cei de la bucurești nu ia acceptat medicalul si i la anulat,ia pus 3 zile de concediu de odihnă,ei zic că am depășit cu 3 zile,alea 90 legale. Oricum am calculat nu iese. Ce avem de făcut? Multumesc mult.
Discuție Talon auto
Buna ziua.am un prieten care a cumparat recent o masina.cel de la care a cumparato la randul lui a cumparato de la o persoana din bucuresti dar nu i-a semnat pe talon.doar au facut act de vanzare cumparare si au inregistrat-o la impozit.baiatul care a luato acum e din ploiesti si vrea sa o inscrie pe numele lui.a facut toate actele dar mai trebuie semnatura pe talon.cine trebuie sa semneze pe spatele talonului si numele cui trebuie trecut acolo ?va multumesc
Buna seara,m-am nascut cu Boala Oaselor de Sticla si de-a lungul timpului am avut multe fracturi,in urma cu 2 ani am aflat ca am si scolioza si hernie de disc iar acum cateva luni am aflat ca eu ma incadrez la pensie de handicap,saptamana aceasta am fost si am despus dosarul si mi s-a spus sa astept decizia acasa si sa ma duc la alta comisie si pentru pensie de boala..aici am fost azi si aici mi-a dat decizia pe loc si am gradul 2,avansat fara drept de munca.Acum vin intrebarea:
-Cat e valoarea pensiei de boala daca am doar 3 ani de munca si am 27 de ani?
-Si daca pe decizia de la handicap scrie ca pot sa lucrez 4 ore ( la comisie m-a intrebat daca vreau si i-am zis ca da,atata timp cat e o munca usoara,nu am voie la efort)
Multumesc!
Răspuns la discuția Boala Oaselor de sticla
Multumesc
Răspuns la discuția Boala Oaselor de sticla
Multumesc mult
M-am nascut cu Boala oaselor de sticla si in urma cu 2 ani am aflat ca am hernie de disc si scolioza.Am 26 de ani,am lucrat din 2012 pana in noiembrie 2015.In ianuarie 2016 am avut o fracura de bazin si de atunci numai sunt aceeasi fata,m.am angajat din nou dar fara succes,ma dor oasese ingrozitor,daca stau jos nu e bine,daca stau in picioare iar nu e bine,nici sa ma odihnesc noaptea nu pot,de durere.Acum sotul ma luat ca si co-asigurat,in caz de ceva sa pot beneficia de asigurare.Vreau sa stiu daca toate astea se pot incadra la o pensie pe caz de boala sau ceva,nu prea ma pricep eu la lucrurile astea.Multumesc