avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Activitate dynca

Activitate dynca

Defunctul a moștenit de la bunicul lui proprietate. După el nu există succesiune...cine are dreptul la moștenire? Sora defunctului sau nepoata din parte fratelui defunctei?

gi-jane2 a scris:

Defuncții soț și soție nu au moștenitori.

pai ziceti ca au, soacra dvs il mosteneste pe frati-su si nepoata de frate de deccedata.
Apoi ziceti ca proprietatea e pe numele sotului depunct, apoi precizati ca e pe nume bunicului defunctului.
pana la urma cum e ? cine a murit primul dintre soti?

Bună ziua!
Ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. Defuncții soț și soție nu au moștenitori. Proprietatea casa + teren sunt moștenite din partea familiei defunctului. Nu sa făcut nici o succesiune a moștenirii proprietatea la primărie figurând pe numele defunctului. În viață mai este sora lui (soacra mea). Din partea defunctei care a decedat ultima se ridică pretenții la moștenire de către nepoata unui frate a defunctei. Precizez încă odată că proprietatea e moștenire din partea bunicului defunctului și a soacrei mele (surori defunctului). Cine are calitatea de moștenitor? Ambele părți?
Domnule Candea Alexandru, daca sunteti un tata bun va felicit dar nu uitati un tata care nu e deacord sa declare realitatea financiara in ce priveste pensia alimentara a minorului nu urmareste interesele minorului ci propiile interese sau orgoliu. pentru astfel de tati legea cu custodia comuna este o mare eroare.
Daca doamna karmeni are dreptate in privinta fostului sot o inteleg pentru ca eu am un baietel al sotiei din o casatorie anterioara pe care il cresc ca si cand ar fi copilul meu dar ne lovim de aceasta mare realizare a custodiei comune in care tot ce noi construim darama tatal... greu sau deloc nu poti demonstra in instanta acest adevar...
Răspuns la discuția Accident trecere de pietoni
buna ziua!
cum nu se stie cine este vinovat? daca bunica traversa regulamentar si anume pe trecerea de pietoni e vinovat conducatorul auto pentru neacordare prioritate la trecerea de pietoni, in cazul acesta soldandu-se cu accidentarea a doua persoane. e am trecut printr-o astfel de situatie fiind conducatorul auto, insa persoana fiind usor lovita nu a depus plangere si aceasta pentru ca avea si ea o parete de vina traversand prin loc permis dar in fuga iesind din spatele unui microbus. cu toate acestea eu am avut permisul suspendat 30 de zile pentru neacordare de prioritoate. conducatorul auto trebuie sa conduca preventiv evitand orce pericol de accident, atunci de ce nu se stie cine e vinovat in cazul bunici si copilului?
Discuție partaj
Buna seara!

Va retin atentia cu alta intrebare,


Sotia nu a facut partajul cu fostul sot si acum el ii cere sa ii cedeze bunurile mobile si imobile in propietatea lui.
Este vorba de:
- un apartament in valoare de 18000E la cumparare, pentru care sa obtinut un credit de 15000E pe 25 de an, credit pentru care la momentul divortului se patisera rate timp de 8 ani in suma de 10000E;
- sa platit un alt credit in valoare de 2000E luat pentru renovarea apartamentului;
- o masina de 3000E pentru care sa obtinut un alt credit de 3000E din care la momentul divortului era platit partial in valoare de aproximativ 2000E.
Aceste fiind sumele principale care fac obiectivul partajului.
Mentionez ca in acest timp sotia a fost angajata contribuind la partea financiara in familie cu un saloariu mai mic cu 10-15% mai mic ca al fostului sot.
Ca pretentie pentru cedarea bunurilor mobie si imobile sotia ii cere fostului sot 2000E suma de care el spune ca e ne justificata.
Intrebarea este:
Reprezinta suma de 2000E o suma justificata avand in vedere achizitiile mentionate in timpul casatoriei?
Multumim anticipat pentrul timpul dumneavoastra pretios acordat pentru a ne da indrumari!


Multumesc pentru indrumare si timpul dumneavoastra alocat pentru noi.
ar fi vreo sansa?
nu
nu cred ca ar fi o problema cu ce actiune ar intreprinde el ulterior ci problema e sa obtinem transferul de la o scoala la alta, cu privire la acest lucru am fost informati ca ne trebue acordul tatalui...
in hotararea judecatoreasca se face referire la autoritatea tudelara exercitata de ambii parinti si ca minorul va locui la domiciliul mamei, dar la proces mama era inregistrata cu domiciliul la adresa comuna cu vechiul sot, de remarcat este ca in hotararea judecatoreasca nu este specificata adresa doar spune ca minorul va locui la mama prin ancheta sociala care sa facut la alta adresa decat domiciliului din buletinul mamei