geanus
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua.
Cred ca pare frustrant si pare o nedreptate dar primesti casa .
Eu zic ca o casa valoreaza mai mult decat apartamentul..
Avand in vedere si pamantul pe care este casa.
Probabil parintii vor sa rezolve ceva din timpul vietii .
Succes si buna intelegere!
buna ziua.
va rog spuneti-mi cum rezolv urmatoarea situatie!
Am de facut 3 succesiuni : dupa bunicii fiului meu si dupa tatal lui.
Bunicul a decedat in strainatate. Tatal si bunica au decedat in Romania.
La notar am nevoie de un certificat de cutuma pentru bunicul decedat in alta tara.
In instanta , avocata imi spune ca nu poate deschide proces.Copilul este normal, in drept , insa nu poate dezbate .
va rog spuneti-mi ce sa fac?
multumesc
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
Am de facut succesiunea dupa bunicii si tatăl fiului meu , un imobil cu teren.
Dupa bunicul fiului meu ,decedat in august 2015, in USA ; dupa tatăl fiului meu , decedat in noiembrie 2015 in Bucuresti si dupa bunica fiului meu decedata in februarie 2019 in Calarasi.
Nu am fost căsătorită cu tatăl.
Este singurul mostenitor.
Nu a avut frați surori .
La notar îmi cere un certificat de cutumă al bunicului decedat in strainatate.
Avocatul spune ca nu am cu cine sa ma judec , nepotul fiind singurul mostenitor si deci nu poate deschide actiune in instanta. Ma trimite la alt notar care poate nu îmi cere un certificat de cutumă.
Cum rezolv succesiunile?
Multumesc mult de tot.
buna ziua.
va rog spuneti-mi cum sa procedez in situatia unei succesiuni dupa socru decedat in USA, succesiunea unui imobil in Romania : la notar mi se solicita un certificat de cutuma. Mi s-a spus ca pot merge si in instanta.
Intrebarea mea este: CUM SE REZOLVA SUCCESIUNEA IN CAZUL IN CARE MA ADRESEZ INSTANTEI ? MAI AM NEVOIE DE CERTIFICATUL DE CUTUMA?
Multumesc
Buna seara.
M-am adresat notarului azi pentru succesiune socru , cetățean american si roman , divortat de soacra mea decedat in SUA ,M-am adresat pentru un imobil aici in Romania.
Mi-a solicitat un certificat de cutumă .
Socrii au divorțat in 2009 cu intentia sa-i rămână soacrei casa de aici .Nu stiu de nici un partaj.
Initial notarul a refuzat sa se implice.
A spus ca trebuie sa procure un certificat de cutumă, ca este un demers complicat socrul meu avand ultima rezidență in SUA.
Mi- a sugerat ca pot merge si in instanta.
Va rog spuneti-mi ce pot sa fac ?
Multumesc
buna seara.
am nevoie de un duplicat al certificatului de deces al soacrei mele.
a decedat in februarie anul acesta si a fost ingropata de o nepoata de sora in alta localitate, la Calarasi decat domiciliul soacrei ,Gaesti ,Dambovita si al meu,Targoviste,Dambovita Socrul a decedat , sotul meu si fiul ei a decedat .Fiul meu , nepotul lor are 12 ani.e minor.Nepoata nu vrea sa-mi dea certificatul de deces .Urmeaza succesiunea dupa bunici a fiului meu. Eu am alt nume .La Primaria orasului meu imi spune ca nu am dreptul sa solicit certificatul.
Va rog spuneti-mi ce e de facut?
multumesc