Bună ziua,
Mama mea în vârstă de 65 de ani, nu are minimul de vechime necesar pentru a ieși la pensie. Actualmente lucrează ca femeie de serviciu cu jumătate de norma , dar probleme de sănătate nu îi mai permit să continue.
Menționez ca este bolnava cardiacă , urmând tratament specific de câțiva ani buni,de asemenea întâmpină dificultăți de deplasare din cauza problemelor articulare ale genunchilor.
Întrebarea mea este, în condițiile date ,fără drept de pensie și cu problemele de sănătate menționate, ce ar putea face pentru a-si asigura minimul de venit necesar cel puțin pentru tratamentul medicamentos. de care are nevoie ?
Mulțumesc
Asta era nelămurirea, daca niciunul nu a cerut atribuirea, poate instanța să dispună vânzarea la licitație, fără să atribuie vreunuia imobilului în proprietate?
Avocatul zice ca, lui (fostului)o sa il atribuie, ca urmare a cotei mai mari
lorely22
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Niciunul dintre noi nu a cerut atribuirea imobilului.
Inițial el a cerut 70%, iar eu 50%.
Instanța a decis 60% pentru el,
40% pt mine.
Nu știu dacă instanța va atribui vreuneia dintre părți imobilul, daca niciunul nu a cerut acest lucru.
lorely22
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Soțul a cerut un răgaz înainte de pronunțarea hotărârii finale, în eventualitatea de a găsi un cumpărător, ceea ce pare greu realizabil, având în vedere valoarea imobilului stabilită prin expertiza.
Nelamuririle mele sunt legate de ceea ce se va întâmpla după pronunțarea hotărârii finale. Si care ar putea fi aceasta.
I se va atribui in proprietate fostului imobilul, obligandu-l sa-mi plătească mie sulta ??
Sau poate instanța să dispună scoaterea imobilului la licitație , ori rămâne la alegerea părților ,modul de vanzare al imobilului ,fie vanzare de comun acord, fie executare silită a uneia din părți?
Prin vânzarea la licitație, as avea de pierdut?
Sunt în proces de partaj cu fostul soț chiar înaintea termenului de pronunțarea a hotărârii de fond.
Până la momentul prezent instanța a decis 60% cota pentru soț(pretențiile inițiale ale lui fiind 70%).
și 40% pentru mine.
In urma expertizei imobilului, supus partajarii , sulta pe care ar trebui să o primesc din partea soțului, ar fi undeva la 80 mii lei. Sulta pe care soțul nu are posibilitatea să o plătească, si nici eu de asemenea să i plătesc lui.
Intrebarea mea este ce ar putea să se întâmple în această situație, si daca este posibil să primesc o sulta mai mică decât cea rezultată din raportul.de expertiza. De apel , nu se pune problema deocamdată.
Daca ar fi existat posibilitatea partajarii amiabile,nu mai discutam despre partajul prin instanta, evident.
Dar ,din punctul lui de vedere , partaj amiabil, inseamna sa imi revina mie 25 % din valoarea locuintei.
Fostul sot a fost salariat in cadrul unei intreprinderi ,frezor lacatus mecanic,inca dinainte de casatorie, iar de aproximativ 10 ani, lucreaza ca intreprinzator privat ,P.F.I.
Dupa un an de la divort, fostul sot,cu care impart inca aceias locuinta,a decis sa deschida actiune de partaj.
In conditiile in care am fost casatoriti timp de 34 de ani,eu am fost casnica(cu doi copii de crescut) singurul aducator de venit in casa era fostul sot care a si intentat divortul acum un an.
As vrea sa stiu cam la ce sa ma astept, in cel mai rau caz ,nu am nici pensie , nici alte posibilitati materiale de a ma intretine.
Cam ce cota parte mi s-ar cuvenii din actuala locuinta(un apartament cu 3 camere).
Părinții mei sunt în divorț după o căsnicie de 34 ani.
Mama a fost casnică în timpul căsătoriei,în mare parte.De la deschiderea divorțului de către tatăl meu,mama întâmpină greutății de conviețuire cu acesta,în cadrul locuinței proprietate comună. Dificultăți în sensul ca tatăl îi interzice accesul la utilități (gaz,curent,tv) deoarece le plătește el,mama ne având nici un fel de venit de unde și imposibilitatea de a contribui la cheltuieli.
As dorii sa știu ce ar putea sa facă mama în condițiile unei vârste la care nu se mai poate angaja,având și probleme de sănătate.
Mentionez ca data pentru înfățișare la divorț este peste o lună.
Mentionez ca