avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Mama mea în vârstă de 65 de ani, nu are ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Mama mea în vârstă de 65 de ani, nu are minimul ...

Bună ziua,
Mama mea în vârstă de 65 de ani, nu are minimul de vechime necesar pentru a ieși la pensie. Actualmente lucrează ca femeie de serviciu cu jumătate de norma , dar probleme de sănătate nu îi mai permit să continue.
Menționez ca este bolnava cardiacă , urmând tratament specific de câțiva ani buni,de asemenea întâmpină dificultăți de deplasare din cauza problemelor articulare ale genunchilor.
Întrebarea mea este, în condițiile date ,fără drept de pensie și cu problemele de sănătate menționate, ce ar putea face pentru a-si asigura minimul de venit necesar cel puțin pentru tratamentul medicamentos. de care are nevoie ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:32, 24 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate merge la Primarie pentru acordarea unui ajutor social.

detalii
www.avocatnet.ro/t10866/ajut...

Cornel Vasile a scris:

Poate merge la Primarie pentru acordarea unui ajutor social.

detalii
www.avocatnet.ro/t10866/ajut...

Din câte știu eu, pentru ajutorul social trebuie să prestezi un nr de ore de munca lunar.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conditiile si actele necesare pentru obtinerea ajutorului social
[ link extern ] /

Intr-adevar, persoane apte de muncă din familia beneficiară au obligația de a presta lunar, la solicitarea primarului, diverse acțiuni sau lucrări locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt disperata, nu s-a aprobat cererea pentru pensie de invaliditate. pot beneficia de o indemnizatie sociala? andika andika Buna ziua! Ma numesc Andreea am 31 de ani de mai multi ani sunt cam bolnavicioasa dar de anul trecut mi s a agravat sanatatea,In octombrie am fost ... (vezi toată discuția)
Obligatii financiare copil handicap grav- divort ContSters86219 ContSters86219 Buna ziua, intrebarea mea este: O mama care ingrijeste un copil de 22 ani cu handicap grav, inainteaza actiune de divort, deoarece tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Ajutor social de boala uka30 uka30 Sunt o pensionara care abia traieste dintr-o pensie de 350 de lei (275 lei pensie CAP, care a fost indexata social cu 93 lei). In urma cu 10 ani am suferit ... (vezi toată discuția)