avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obligatii financiare copil handicap grav- divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obligatii financiare copil handicap grav- divort

Buna ziua,

intrebarea mea este:

O mama care ingrijeste un copil de 22 ani cu handicap grav, inainteaza actiune de divort, deoarece tatal copilului este alcoolic si de mult timp nu primeste nici un ban de la el. Copilul beneficiaza de un sprijin social de 350 lei , iar mama este angajata ca asistent social (platita de primarie cu salar minim).
Trebuie sa se descurce cu mai putin de 1000 lei lunar, in conditiile in care o parte din medicamentele copilului le cumpara, pampers, etc...plus ca este cardiaca si are nevoie si ea de medicamente.

In urma divortului tatal acestui copil va fi obligat sa plateasca ceva sotiei pentru intretinerea acestui copil bolnav?
Mentionez ca tatal este angajat .

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters86219 , utilizator 09:07, 23 August 2012
Tatal va fi obligat la plata unei pensii de intretinere de pana la 25% din venitul net.
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala pentru copil major cu handicap grav? ContSters86219 ContSters86219 Buna ziua, Am un salariat care are un copil de 22 ani cu handicap grav. Mama copilului este asistent personal si platita de primarie , copilul primeste un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, ce articol din codul familiei stipulează obligativitatea ... natasav natasav Bună ziua, ce articol din codul familiei stipulează obligativitatea întreținerii copiilor de către parinti și a părinților de către copii atunci când ... (vezi toată discuția)
Pentru ingrijire mama care nu se mai deplaseaza gresoi gresoi as vrea sa stiu daca si ce pot face sa primesc un ajutor sau ceva ,ne-mai putand lucra avand pe mama mea de 75 de ani la pat suferind de multe,multe boli si ... (vezi toată discuția)