avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate ionelitaroby

Activitate ionelitaroby

Pai daca se face o vanzare sau o donatie practic se imparte terenul si trebuie facut cadastru intabulare etc la ambele apoi nu ? . Eu deja sunt proprietara pe tot terenul dar pe jumatate din el as vrea sa apara si sotul cu drepturi de 50%

raluk0207 a scris:

Nu se face anexa la contract.
Se încheie un act distinct pentru terenul respectiv. Desigur, dacă vor și părinții.
Încheiați o vânzare sau o donație pentru acel teren, fără nicio clauza și veți fi proprietarii construcțiilor pe care le veți edifica.

Buna seara , detin o casa de la parintii mei cu contract de vanzare cumparare cu drept de intretinere pana la decesul lor , din unele neintelegeri intre ei si sotul meu nu putem locui acolo dar am convenit la ceva fiind terenul mare . Am vrea ca la acel act sa facem o anexa pentru o bucata de teren din curte cum ca tot ce se construieste pe acea bucata acea cladire pe care vom face proiectul casei sa fim proprietari si eu si sotul oare se poate ? Nu pe tot ce exista in curte ci doar pe cladirea ce urmeaza a fi construita nu stiu daca exista aceasta varianta
Cesiunea sa operat am verificat . Doar ca inca este sediul social care nu a fost mutat si nici nu sa specificat de el in acte . Vin foarte multe plicuri de datorii si am teama sa nu am vreun risc asupra imobilului

Adrian ALBU a scris:

Trebuie să verificați dacă s-a operat la Registrul Comerțului csiunea de părți sociale. Cereți un certfificat constatator.

Buna seara . Pana acum 2 am detinut o firma fara activitate . Dar acum 2 ni am cesionato la altcineva nemaiavand nicio calitàte in firma . La cesionarea partilor sociale nu am fost atenta si sa uitat schimbarea sediului social , intre timp nici actualul proprietar nu a schimbat sediul social al firmei , primind in continuare plicuri pe adresa mea , intre firma si mine a facut un contract comodat pentru sediu social , acum observ ca firma e plina de datorii nu reusesc sa dau de actualul proprietar. Intrebarea mea este daca exista vreun risc asupra imobilului unde e gasduit sediul social al firmei?
Buna ziua in urma cu 2 ani am detinut o firma intradevar fara activitate , am ales sa plec in strainatate si din nu stiu ce motiv am cesionato la altcineva . Sediul social era acasa la mine la cesionare am uitat sa specific o anumita perioada in care cel care a preluat firma va schimba sediul . Si se pare ca dupa 2 ani el inca are sediul social la mine acasa . Sediul social a fost facut cu contract comodat cu titlu gratuit . De aceea persoana nu dau ca sa schimbe sediul . Plicuri le primesc la domiciliu dar de fiecare data le refuz deoarece nu exista firma la adresa mea . Intrebarea mea este daca ma afecteaza cu ceva ca sediul social este la domiciliul meu in caz de firma va avea vreodata probleme . ? Si cum as putea scapa de acel sediul fara sa umblu prin tribunale ?
Este posibil ca o firma care si-a schimbat sediul social sa apara cautand-o online tot la acelasi sediu ? Verificarea sediului social se face doar la registrul comertului sau sunt si modalitati online ?
Răspuns la discuția Executare silita
Pur si simplu nu dau de ei . nu au nr de tel valabil . nu au sedii secundare

apasati pe raspunde, nu pe citeaza, multumesc
Răspuns la discuția Executare silita
Cred ca nu mam facut inteleasa. Cat timp am fost asociat unic in fitma sa depus acel proiect la start up. Nu o fost implementat de mn in momentul cesiunii firmei. Consultanta a reprezentat suma de bani datorata firmei care sa ocupat de proiect care nu am platit-o deoarece trebuia decontata din proiect . cel care a preluat firma nu stiu ce a facut stiu ca nu a schimbat sediul social . iar acum titlu executoriu care a venit a venit pe numele firmei la adresa mea . sediu social doar cu numele nu a fost niciodata ceva la acel domiciul. Titlu executoriu este pentru consultanta . si este de la anaf intrrb daca eu am ceva de pierdut atata timp cat numai am nicio calitate in firma . si cum as putea sa fac denuntare unilaterala la contractul comodat pt sediu daca la acea adresa stau eu nu desfasoara firma nimic.

Buna ziua in urma cu un an am detinut o firma pe care am aplicat un proiect ue dupa semnarea contractul cu proiectul ue fara sa fie inca finantata am cesionato la altcineva , sediul social ramanand acelas si in prezent cu contract comodat . la aplicarea proiectului am apelat la o firma de consultanta cu care am semnat un contract ca raspund ca persoana fizica . plata anorariului nu a fost facuta deoarece am cesionat firma . acum la un an dupa cesionare mia venit executare silita de la anaf pt plata anorariului de consultanta . problema este ca numai detin firma practit ei imi pot executa ceva sau nu atata timp cat exista doar sediu social
Discuție Impozit
Daca la adresa mea exista un sediu social cu contract comodat de inchiriere cu titlu gratuit impozitul va creste pe aceea adresa ?