avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate amariusflorin

Activitate amariusflorin

intrebarea este: exista o perioada (legal sau cutuma) de asteptare? celalt mostenitor declarand la natar ca este de acord cu respectivul contrct? mai pot fi terti? sau de ce ar trebui sa treaca o perioda. si cat ar fi?
Ms promptitudine.. Denumirea actului notarial este "Contract de intretinere"
Buna. Expun urmatoarea situatie. O persoana, avand 2 copii, cedeaza tote bunurile unuia dintre coipii. Intelegere notariala, cu clauza de intretinere pe parcursul vietii. Al doilea copil declara, la natar, ca este de acord cu intelegerea respectiva. Este inregitrat in Cartea Funciuara. Cineva (banca) spune ca trebuie sa treaca 3 ani, dupa decesul persoanei pentru a beneficia pe deplin de prevederile intelegerii. Exista vre-o lege sau cutuma care prevede un termen in sensul asta?
Bună. Am un prieten care este născut în 1956 deci a făcut armata în anii 1976-1979. Anul trecut a ieșit la pensie și spune că armata nu i s-a luat în calcul la stabilirea vechimii. Nu se mai consideră vechime stagiul militar sau au greșit cei de la casa de pensii? Dacă este greșeală ce trebuie făcut? Mulțumesc.
buna. multumesc de raspuns! da - cas = 0. totusi ... poate '"muri linistita'? intreb de ceva alternative - daca exista. multumesc.
Buna.O femeie de 70 de ani care a lucrat in viata ei croitoreasa acasa, si acum nu mai poate, exista posibilitatea de a obtine vre-un venit cumva/ de undeva? Multumesc!
Bună. Vă solicit lămuriri în următoarea chestiune. O persoană (în vârstă de 62 de ani) are mama (în vârstă de 92 de ani) beneficiară a legii 189 din 2000 - a fost strămutată din Cadrilater în Basarabia. Persoana respectivă s-a născut după ce mama s-a stabilit în România. Întrebarea este dacă acea persoană poate beneficia de prevederile legii 154 din 2021 - ca și copil al unei persoane strămutate? Dacă da ce ar trebui să facă. Mulțumesc.
Buna ziua. Te poate obliga angajatorul sa deschizi cont la o banca anume,
pentru incasarea salariului, sau angajatul poate deschide cont la banca preferata furnizand apoi nr de cont angajatorului.
Răspuns la discuția Complicatii la o sucesiune
Multumesc pentru raspuns. Din putinile informatii pe care le am sotul supravietuitor ar fi cumparat, in urma cu 40 de ani, imobilul si era initial singurul propietar. Apoi ar fi facut un act, la judecatorie, prin care ii ceda celuilalt ½ din imobil. O sa incerc sa aflu maine mai multe. In orice caz nelamurirea nu se referea la iesirea din indiviziune ci la cota de ¼ la care ar avea dreptul (cel putin teoretic - cred) prin sucesiune. Si la faptul ca sotul decedat a facut un “artificiu” pentru a-l priva de aceasta. Cu stima.
Buna. Pe scurt situatia este urmatoarea. Doi soti sunt trecuti in CF cu proprietate in cota de ½ asupra unui imobil. Ambii soti au copii din casatorii anterioare. Unul din soti, fiind grav bolnav, incheie la notar un contract de intretinere cu propriul copil si ii cedeaza cota de proprietate. Apoi decedeaza. Celalalt sot afla de situaie in momentul in care vrea sa faca succesiunea si vede in extras CF trecut copilul sotului decedat propietar in cota de ½. Amanunte despre contractul de intretinere nu cunosc dar stiu ca sotii nu au avut nici o intelegere anterioara privitoare la proprietate. Deci proprietatea fiind bun comun nu trebuia sa se faca o iesire din indiviziune pt ca sotul decedat sa-si poata ceda cota? Ce ar trebui sa faca sotul supravietuitor?