avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate VioletaNed

Activitate VioletaNed

Buna ziua!
Cum interpretati dvs. art. 89 alin 4 din OUG nr 57/2019 privind Codul administrativ? Cine contrasemneaza actele ? Ce inseamna " din punct de vedere tehnic"?

Multumesc!
Buna ziua,

Se poate sa imi trimiteti si mie acel formular pentru consimtamatul privind prelucrarea datelor, va rog?
In ceea ce priveste inregistrarea la Asociatia de proprietari, cate persoane se trec la intretinere si in ce norma legala este reglementat acest lucru?

Multumesc!
Răspuns la discuția Aplicabilitate GDPR
Multumesc pentru raspuns! Nu, nu are legatura cu persoane fizice si nu desfasoara activitati economice.
Buna ziua. Sunt angajata in cadrul aparatului tehnic al unei Asociatii (ONG, persoana juridica de drept privat si de utilitate publica). Detinem si prelucram doar datele personale (cele din cartea de identitate) ale asociatilor in numar de 45 de membri strict in scopul identificarii si mentionarii lor in Statut si ale salariatilor in numar de 5, . Intrebarea mea: Este asociatia operator de date cu caracter personal? Avem obligatia sa implementam GDPR? Multumesc!
Buna ziua

Pentru cererea de retragere a unui document, (am depus din greseala si exemplarul meu), se plateste taxa de timbru? Daca da, imi puteti spune cat?
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Unul dintre membri asociati nu vrea sa semneze Statutul actualizat.
Desi, initial a fost de acord cu modificarile aduse, in speta primire de noi membri, a semnat actele aditionale pentru modificarea Statutului, dar nu vrea sa semneze Statutul actualizat, motivand ca nu este necesara o forma finala a acestuia dandu-mi ca exemplu modificarea contractelor. Am sustinut ca Statutul nu-l putem asocia cu un contract intre parti ci mai degraba cu o societate al carei act constitutiv se actualizeaza rezultand un document nou. Pe parcursul celor 9 ani de functionare am redactat de fiecare data forma actualizata a Statutului pe baza actelor aditionale asa cum prevede HG 855-2008 art 13 " Asociaţia poate accepta noi membri, cu acordul asociaţilor şi cu încheierea unui act adiţional la prezentul statut, prin care noii membri sunt menţionaţi în preambulul statutului."
Intrebare: Cum il conving sa semneze? Ma pot duce la judecatorie sa inregistrez modificarile fara semnatura acestui membru pe Statutul actualizat pentru ca actul aditional l-a semnat. Multumesc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca puteti face totul singura daca aveti certtificatul d casatorie.
Copilul nascut in timpul casatoriei, indiferent daca locuiti sau nu impreuna, va avea scris pe certificatul de nastere pe dvs si pe sotul dvs.
Certificatul de nastere il puteti face dvs singura prezentandu-va la registratura maternitatii cu certificatul de casatorie, nu este obligatoriu sa fie si tatal.
In schimb, la dosarul de indemnizatie s-ar putea sa aveti probleme pt ca din cate imi amintesc in lista cu documentele ce trebuie sa le depuneti se cere o adeverinta de la tatal copilului in care sa scrie ca nu beneficiaza de indemnizatie.
Răspuns la discuția sediul asociatie
Lasati sediul vechi pana ce va fi inregistrata asociatia, apoi CONSILIUL DIRECTOR sa cera modificarea sediului prin act aditional.
Buna ziua,

Raspund tot eu pentru cei care sunt interesati de aceasta postare: Curtea de Conturi a decis si a spus ca nu are competenta pentru a controla acest tip de organizatie.