avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Activitate yzabelabeta

Activitate yzabelabeta

firma achizitioneaza o statie de pompare ape uzate monobloc compusa din instalatii hidromecanice (2 electropompe,vane,fitinguri,etc).Valoarea intregii Statii de pompare este de 20.500 euro.La incadrarea ei ca mijloc fix comisia tehnica solicita ca fiecare electropompa sa fie inregistrata separat ca fiind un mijloc fix individual.In factura nu este specificata valoarea fiecarei electropompe.Este corect sa inregistram separat fiecare componenta a statiei de pompare atata timp cat ele au aceeasi durata de utilitate ,functioneaza impreuna,si alcatuiesc un singur corp.Multumesc!
buna ziua!
Am urmatorul caz:societatea are un contract de antrepriza cu un constructor cu durata contractului astfel;construire statie epurare in 24 de luni de la data semnarii ordinului de incepere si 12 luni PND.Dupa incheierea celor 24 luni de constructie s-a incheiat Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor.In perioada de notificare a defectelor (PND) contractul prevede o suma (intretinere santier ,desfiintare santier pe perioada de PND) pe care beneficiarul trebuie sa o platesca la semnarea Procesului verbal de receptie finala. Intrebarea mea este cand inregistrez investitia in evidentele contabile la Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor sau la Procesul verbal de receptie finala?care este termenul pana la care pot sa inregistrez in contabilitate investitia?
Buna ziua.
va rog sa ma lamuriti cum se calculeaza orele lucrate sambata si duminica ?
se lucreaza la tura de 12/24.
1. in cazul in care tura incepe vineri la ora 19 si se termina sambata la ora 7 angajatorul nu calcueaza ore pentru care este obligat sa plateasca un spor.
2.cand tura incepe duminica la ora 19 si se termina luni la ora 7 angajatorul calculeaza 5 ore pentru care plateste un spor.
Va rog sa-mi ziceti care este intervalul orar pentru care se calculeaza orele de sambata si duminica???????????#-o#-o#-o
cum calculez cota ISC de 0.5% daca am platit deja pana acuma 0.7% care reprezinta mai mult decat 50% din 0.5% pe care trebuie sa achit dupa aplicarea noii ordonante de urgenta 46/2015.cum procedez ?
1.virez 50% din 0.5% din valoarea lucrarilor autorizate conform art.43 alin a din legea 10/1995 chiar daca am platit mai mult prin virarea 0.7% cat zicea inainte legea 10/1995.#-oX-(