avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate maria295

Activitate maria295

Buna ziua - imi puteti spune va rog ce implicatii si riscuri ar fi in cumpararea unei case de tip ANL construita pe un teren in folosinta pe perioada nedeterminata? Actualul proprietar a cumparat casa de la ANL si are titlu de proprietate pe aceasta si drept de folosinta pentru teren pe durata cat exista casa. Exista cumva riscul ca primaria sa se razgandeasca asupra terenului? Se poate cumpara acest teren de la primarie sau se poate da in proprietate dupa un anumit nr de ani? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția antecontract vanzare-cumparare
Din cate stiu eu se va inscrie in cartea funciara terenul pe care se va construi.
Buna ziua - ce taxe (obligatorii si optionale ca procent) se platesc de catre un PFA cu Norma de venit de 26000lei in 2019 daca din 17 Mai 2019 este si pensionar si doreste continuarea ca PFA pana la sfarsitul anului? De asemenea, daca a depus deja declaratia unica inaintea obtinerii deciziei de pensionare, cand trebuie depusa cea rectificativa (pana la sfarsit de iulie sau inceput de 2020 dupa ce inchide PFAul la sfarsit de an)? Multumesc.
Multumesc. Cum sau unde putem verifica pentru a ne asigura ca intr-adevar are cei 43 ani de cotizare si nu mai putini? Se poate obtine un buletin informativ de la casa de pensii? De asemenea, exista vreo diferenta intre valorile pensiilor in caz de pensionare la limita de varsta sau anticipata fara penalizare? Ma astept sa fie o diferenta din moment ce pensionarea la limita de varsta ar aduce inca un an de cotizare cel putin, daca nu chiar 2, deci ar fi mai mare valoric.
Lucreaza de la 18ani. Am estimat un an de lipsa cotizari in total intrucat isi aminteste ca ar fi avut cateva luni lipsa.
Buna ziua. Revin cu niste detalii. Tatal meu a lucrat 11 ani si 11 luni in grupa a doua in procent de 100%. Pe langa acesti ani, mai are 6ani 2 luni in grupa a doua in procent de 70%. Este nascut in Mai 1957 si are 43 de munca. Potrivit calculelor mele ar trebui sa iasa anul acesta la pensie. Este adevarat? In ultimii ani a fost PFA si si-a plati taxele (CAS, CASS si impozit). As vrea sa stiu daca poate iesi la pensie fara penalizare in luna Mai anul acesta ca sa nu mai depunem declaratia unica pe tot anul in cazul in care se poate depune si pentru jumatate de an. Multumesc mult pentru ajutor!
Buna ziua - as vrea sa stiu daca exista in termen maxim de actionare in judecata pentru recuperarea avansului platit pentru in apartament intr-un bloc nou prin antecontract semnat la notar acum 2 ani. Mentionez ca s-au semnat 2 acte aditionale la acest antecontract pentru prelungirea termenului de incheiere a contractului vanzare cumparare, ultimul fiind din data 30 Ianuarie 2018 cu valabilitate pana la sfarsitul lui Iulie 2018. Actele finale nu sunt insa gata si ar fi necesara semnarea unei noi prelungiri pana in primavera lui 2019 pe care urmeaza sa o incheiem pana la sfarsitul lunii decembrie 2018. Am inteles ca ar exista in termen de 3 ani pentru dreptul la actiune pentru recuperarea avansului in cazul in care vanzatorul nu poate realiza vanzarea-cumpararea. Este adevarat? De cand se scurg acesti 3 ani? Va multumesc!
Multumesc frumos pentru raspunsul dvs. rapid!
Buna ziua - la ce varsta se poate pensiona tatal meu anticipat fara penalizare sau la limita de varsta? Data nasterii 18.05.1957, stagiul de cotizare realizat pana in prezent: 45ani din care in gr. a II-de de munca 11 ani, 11 luni si 14 zile. Multumesc frumos!
Buna ziua - la ce varsta se poate pensiona tatal meu anticipat fara penalizare sau la limita de varsta? Data nasterii 18.05.1957, stagiul de cotizare realizat pana in prezent: 45ani din care in gr. a II-de de munca 11 ani, 11 luni si 14 zile. Multumesc frumos!