avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate oana_ig

Activitate oana_ig

Răspuns la discuția Ce tip de act ar trebui sa fac?
Va multumesc pt raspunsuri. Este o casa la tara, greu de vandut si sunt bucuroasa ca am gasit cumparator.
2 ani pana la achitare nu ma sperie, prima transa ma ajuta financiar.
Notarul mi-a spus dat fiind faptul ca ei vor sa locuiasca si pot aduce stricaciuni, promisiunea bilaterala sau chitanta notariala de avans (chitanta la notar de avans au mai facut cumparatorii cu altii) nu ma ajuta intrucat trebuie ca la sfarsitul celor 2 ani sa le predau acea locuinta pe care am promis-o. Ori, daca ei, sa zicem, distrug, incendiu, altele, eu tot trebuie sa le predau acea locuinta in starea initiala. Nu sunt exonerata, nu? Aici e problema mea, eu sa fiu acoperita dar nici sa ii sperii pe oameni, sa creada ca cine stie ce invarteli as face.
Dar daca vand cu ipoteca si in 2 ani ei distrug si nu mai vor? Saptamana viitoare mai cer o parere la notar.
Va multumesc pt timpul acordat, pareri si sfaturi.
Buna ziua! Doresc sa vand o casa, cumparatorii pot sa imi achite jumatate de suma acum si jumatate in 2 ani, deci in 2 transe. Insa vor sa locuiasca incepand de cat mai repede. Sunt oameni simpli, eu sunt mai fricoasa si trecuta prin "nenorociri" ce tine de acte. Asadar, ei vor sa faca un act notarial prin care fac dovada ca mi-au dat banii, o chitanta, iar eu dintr-o discutie cu o doamna notar am aflat ca ar fi mai bine sa fac contract de vanzare cumparare fie cu ipoteca, fie cu rezerva proprietatii si asta pt ca ei vor sa locuiasca acolo. Ce imi recomandati, sa nu am surprize neplacute? Multumesc.
Discuție Ce pot face?
Buna ziua. Se prezinta urmatoarele: curte inchisa, masina si alte bunuri stricate de catre animelele vecinului.
Acestea au sarit peste gard si mi-au "escaladat" capota si cupola masinii plus alte lucruri din gradina rupte care necesita inlocuire. Vecinul e o persoana mereu pusa pe cearta, mereu avand ceva impotriva femeilor (insurat si copii) e o persoana cu care nu poti discuta. Inca nu am vb cu el, am avut o urgenta si sunt la spital, dar as vrea sa stiu ce pot face in acest caz. Masina necesita vopsire, costa 1400 lei. Plus ce s-a stricat pe langa vreo 300, si disconfortul de a ramane fara masina o sapt pana se vopseste nepus la socoteala. Depind de masina.
Ce pot face, cum pot pune problema, unii au zis de plangere la politie. Eu vreau doar sa mi se achite stricaciunile.
o locuinta primita prin mostenire, dinaintea casatoriei, devine bun comun la divort? suntem casatoriti de peste 5 ani.
buna ziua, o casa achizitionata de sotul mamei, dinaintea casatoriei lor, devine bun comun si dupa cat timp? ei au fost casatoriti 8 ani, mama a murit recent. imi revine o cota parte din bunul respectiv? valabil si pentru celelalte lucruri ale sotului ei? impreuna nu au nici un bun achizitionat.