Multumesc pentru raspuns !
In perioada de somaj ,binenteles nu am mai fost salariat
Eu acum am depus dosar pensie cu o hotarare judecatoreasca pentru grupa I,hotararea fiind din octombrie 2016.Dar daca am depus dosarul acum iin 2017 , pensia o primesc cu data de acum aprilie 2017.Nu se suprapune nici somaj cu salariu,nici somaj cu pensie,doar ca exista aceasta hotarare si zic cei de la somaj ca trebuia dosarul de pensie de atunci sa-l depun.
Cu ce articol din lege pot justifica,ca nu am de ce sa restitui somajul
Multumesc !
Buna ziua,
Am primit Hotarare judecatoreasca pentru recunoastere Grupa I din Octombrie 2016 pentru pensie.
In Aprilie 2017 am fost cu hotararea ,adeverinta de la firma pentru Grupa - pentru a depune dosarul de pensie.In aceasta perioada am beneficiat de somaj
Acum la depunerea dosarului de pensie am fost anuntata ca trebuie sa dau inapoi somajul din perioada Octombrie -Aprilie.Este legal acest lucru?
Pensia o primesc de acum din Aprilie, dar Hotararea fiind din Octombrie mi-au zis ca trebuie sa inapoiez somajul luat.Eu nu voi primi pensia retroactiv, de ce sa dau somajul inapoi?
Multumesc !
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca pot face credit ipotecar pe firma (credit de investitie) sau credit ipotecar persoana fizica , cumparand casa sotului.Mentionez ca nu suntem divortati,dar eu stau la alta adresa iar casa este mostenita de sot de la parinti.
Multumesc !
Vreau sa cumpar casa prin credit ipotecar deoarece am nevoie de bani.Creditele de nevoi personale de acum se dau doar pe 5 ani si rata e foarte mare.De aceea ma gandeam daca exista aceasta posibilitate.Multumesc !
Buna ziua,
Sotul are casa de la parinti dobandita prin mostenire.In lunile urmatoare va fi executat silit pentru o amenda foarte mare si se va pune poprire pe bunuri.Mostenirea este dezbatuta in timpul casatoriei ,dar eu al alta adresa de domiciliu.
Cum pot eu ca si sotie sa cumpar casa ,sa fac un credit ipotecar (avand nevoie de bani) - in urma unui divort ,casa daca ramane la sot eu o pot cumpara prin credit ipotecar de la el?
Ce solutii am ?
Multumesc !
Buna ziua,
Am credit ipotecar la o banca pe apartament.Vreau sa mut ipoteca pe o casa ,astfel sa pot vinde apartamentul,raman cu creditul ipotecar la banca pentru ca am nevoie de bani cash.
Am depus toate documentele ,iar juristul bancii solicita autorizatia de constructie a casei din 1976,dobandita de sot de la parinti.
In acte contructia este parter cu mansarda (asa e si in realitate) noi am adus imbunatatiri casei care nu necesita autorizatie.Primaria spune ca in 1976 cand este intabulata casa nu existau autorizatii de constructiela .Care este cadrul legal sau ce motiv ar avea banca sa nu accepte o casa+teren cu valoare mult peste apartament,peste credit,avand in vedere ca nu inchid creditul ipotecar sunt client cu istoric foarte bun,fara restante de ani de zile.
Multumesc !
Buna ziua,
Am facut 5 contracte retroactive in luna Octombrie incepand cu Ianuarie pentru ca firma sa poate avea vechime si sa inceapa o afacere.Trebuia sa ia credit pe firma ,dar ulterior s-a luat credite pe salariatii respectivi si am fost sunata de o firma de creditare ca nu se platesc ratele.Eu sunt contabila (cu contract de prestari servicii) care a inregistrat contractele la itm,decl 112 rectificative cu conditia ca administratorul intr-o luna sa achite contributiile,penalitati etc...A trecut o luna si administratorul nu-mi mai raspunde ,nu a adus documentele la contabilitate .Asadar totul a fost premeditat.Ce pot face in situatia asta? Multumesc !