avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie casa sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie casa sot

Buna ziua,

Sotul are casa de la parinti dobandita prin mostenire.In lunile urmatoare va fi executat silit pentru o amenda foarte mare si se va pune poprire pe bunuri.Mostenirea este dezbatuta in timpul casatoriei ,dar eu al alta adresa de domiciliu.
Cum pot eu ca si sotie sa cumpar casa ,sa fac un credit ipotecar (avand nevoie de bani) - in urma unui divort ,casa daca ramane la sot eu o pot cumpara prin credit ipotecar de la el?
Ce solutii am ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: 20102011office , utilizator 21:01, 21 Mai 2016
Daca casa nu este executata ce rost are sa o cumparati?
Mostenirea chiar daca este dezbatuta in timpul casatoriei este bun propriu al sotului.
Chiar daca cumparati de la sot creditorul poate solicita anularea vanzarii.
Vreau sa cumpar casa prin credit ipotecar deoarece am nevoie de bani.Creditele de nevoi personale de acum se dau doar pe 5 ani si rata e foarte mare.De aceea ma gandeam daca exista aceasta posibilitate.Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj interesant-speta FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)
Ipoteca apartament iulya15 iulya15 buna ziua am si eu o intrebare ,in urma cu 2 ani am luat 2 credite de nevoi personale fara ipoteca si fara garantii,fara girantii,in urma problemelor ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)