avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate antoanetabalan

Activitate antoanetabalan

Pot solicita in baza legii 544/2001 copii dupa certificatul de urbanism si autorizatia de construire a vecinului meu( cred ca nici nu are) daca eu consider ca imobilul sau imi ingradeste dreptul de proprietate? Imi va elibera Primaria copii dupa certificatul lui de urbanism si autorizatia de construire?
Am infiintat in 2002 un ONG pentru tineri care a functionat fara intrerupere si functioneaza si in prezent. In ce fel influenteaza asupra activitatii noastre noua lege a voluntariatului?
Buna ziua,
Detin un lot de teren agricol extravilan de 20 ha, in titlul de proprietate suntem 2 mostenitori. Doresc sa dezbat succesiunea dar celalalt mostenitor a decedat iar urmasii sai nu platesc de cativa ani impozitul pentru cele 10 hectare.
Avand in vedere ca desi eu am platit impozitul la zi pentru partea ce imi revine de 10 ha,ceilalti nu-si platesc partea de impozit pentru 10 hectare ce le revin, mi s-a spus ca nu putem dezbate succesiunea decat la achitarea integrala a impozitului. As dori sa stiu daca ii pot actiona in instanta pentru a ma separa cu partea mea de mostenire.
Am cumparat un magazin cu act de vanzare cumparare,in centrul orasului, l-am intabulat.E construit in 1991. Anul trecut un vecin a castigat o hotarare judecatoreasca prin care o parte din magazinul meu este pe proprietatea sa. Executorul a demolat o parte din magazinul meu, detinand acte legale. Nu as fi cumparat magazinul daca as fi cunoscut situatia.In urma demolarii partiale a magazinului, acesta a ramas mai ingust, doar cu trei pereti, asa ca am aplicat in aceeasi zi un alt patrulea perete(practic l-am mutat de pe terenul vecinului pe terenul meu) pentru a nu ramane marfa expusa. Sunt reclamat la inspectia in constructii de vecin ca trebuia sa am autorizatie de construire pentru perete.Cum sa procedez?M-am informat la primarie si nu as primi autorizatie de construire pentru perete deoarece magazinul e constructie provizorie si prin regulamentul de urbanism al orasului nu se mai aproba, de anul trecut, constructii provizorii in zona A.