avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan18me

Activitate bogdan18me

Buna ziua,
Am avut un accident auto zilele trecute,cineva mi-a lovit masina din spate urat de tot si in urma acestei intamplari am ajuns si cu masina lovita rau si fara posibilitatea de a lucra(folosesc masina in regim de taxi)
Intrebarea mea este la cine trebuie sa apelez sa imi pot recupera prejudiciul financiar produs in perioada in care nu lucrez? Aproape o luna masina mea va fii la reparat.Cum as putea proceda?
Va multumesc frumos
Nu am datorii,impozitele pe masina sunt platite si cam atat. Amenzile la fel.
Multumesc!
Salutare,doresc sa trimit suma de 20 mii de lire sterline,pe contul meu de Banca Transilvania. Ma intereseaza daca trimit acesti bani,prin virament,sunt sanse sa imi blocheze Anafu-ul banii sau cardul,sau sa fiu impozitat?Precizez ca sunt toti din venituri salariale o parte,si o alta parte din imprumut bancar.
Multumesc
Nu a avut buletin romanesc niciodata.
La primaria Cluj,am vb cu acelasi ofiter care a si eliberat certificatul acum 23 ani a zis ca fara certificat de adoptie nu se poate.
Dar nu a fost adoptata ci doar recunoscuta.
Si fiindca nu mai are cetatenie nu poate sa fac buletin romanesc si fara el nu poate cere certificatul de nastere.
Fara certificat nu putem face cununia civila. Cam asta e.

Cornel Vasile a scris:

Care este motivul pentru care se refuza eliberarea unui duplicat de pe certificatul de nastere?

Salutare,am si eu o problema.
Prietena mea Maria e nascuta in Cluj-Napoca dar de mica a plecat cu mama ei in Italia,unde aceasta s-a recasatorit.
Mama ei a avut-o de tanara,si cand a avut-o,nu a trecut pe certificatul de nastere tatal,apare ca fiind necunoscut
In Italia s-a recasatorit cu in italian care a recunoscut-o ca si fiica biologica doar ca sa ii faca acte. Are acum cetatenie italiana si buletin italian si s,-a renuntat la cetatenia romana.
Mama ei murit intre timp si certificatul de nastere al Mariei nu il mai gasim.
Dorim sa facem cununia civila in Cluj,dar Primaria nu poate/vrea sa ne elibereze un duplicat,ne lovim de birocratia din Romania peste tot,si refuzuri.
Este vreo solutie legala prin care putem face rost de certificatul ei de nastere original? Sau macar o copie legalizata de la primarie?
Va rog daca aveti cunostiinte,suntem disperati.
Multumesc.
Deci,ea a fost adoptata pe baza certificatului de nastere romanesc,care a fost pierdut.Are cetatenie italiana si romana(dubla).Buletin de Romania nu a avut niciodata.Are doar carte de identitate italiana.Pe urma cand a revenit in tara,fara certificat nu a putut sa faca buletinul romanesc....Cam asta e tot. Multumesc.
Buna ziua,am si eu o problema sper sa ma poata ajuta cineva.Prietena mea a locuit o perioada in Italia,la varsta de 14 ani nu a mai facut buletinul romanesc,revenind in tara dupa 3 ani doar.Intre timp a fost adoptata si are numele tatalui italian.A venit cu cartea de identitate italiana in tara,dar certificatul de nastere e pierdut si nu are efectiv buletin romanesc deloc,nu a avut niciodata. Este vreo modalitate prin care sa isi faca buletin de romania?Si pe care nume,cel italian sau cel dupa certificatul de nastere?

Orice ajutor e important.Multumesc anticipat.