Buna ziua!
Am o societate cu 2 puncte de lucru. Urmeaza sa inchid unul din puncte. Peste cateva luni o angajata de pe acel punct ce se afla in CCC urmeaza sa revina la locul de munca. Am obligatia de a o primi la celalalt punct? Precizez ca nu exista posturi disponibile acolo.
Multumesc!
Buna ziua!
Intentionez sa acord tichete cadou angajatilor cu ocazia Sarbatorilor de Paste, insa una din persoane a fost angajata de cateva zile doar si inca nu m-a convins ca merita un bonus. Pot acorda doar celorlalti angajati?
Am o angajata in perioada de proba care nu corespunde postului ,nu reuseste sa isi indeplineasca atributiile, nu este ceea ce avem noi nevoie pentru postul respectiv. Si-a intrerupt somajul la angajare. Daca ii inchid contractul de munca, mai are dreptul la somaj?
Urmeaza sa am un control de la ANOFM. Printre obiectivele ce vor fi controlate , apar si respectarea urmatoarelor articole din legea 76/2002:
Art. 49. - În cazul unor restructurări ale activităţii care pot conduce la modificări substanţiale ale numărului şi structurii profesionale a personalului, angajatorii au obligaţia să înştiinţeze agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în vederea adoptării unor măsuri pentru combaterea şomajului şi prevenirea efectelor sociale nefavorabile ale acestor restructurări.
Art 50 (3) În vederea realizării serviciilor de preconcediere angajatorii prevăzuţi la art. 49 sunt obligaţi să înştiinţeze agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă cu 30 de zile înaintea acordării preavizelor prevăzute de lege.
Precizez ca in urma cu cateva luni am concediat un angajat prin desfiintarea postului, nu am instiintat ANOFM intrucat conform Codului Muncii nu este obligatoriu (sper sa nu gresesc).
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:
1. am o angajata care urmeaza sa intre in concediu prenatal. Nu a avut nici o zi de CO pe 2018. Poate lua CO dupa terminarea concediului postnatal, pana la intrarea in CCC? Din codul muncii inteleg ca plata zilelor de CO ramase nu se poate face si la suspendarea contractului, ci numai la incetare.
2. Puteti sa ma ajutati cu un calcul? Pentru un salariu brut de 2000lei dupa noile modificari, care este salariul net in timpul concediului medical, ce suma mi se restituie de la Casa de sanatate si cat se mai plateste la stat (aproximativ)?
Altui angajat de pe acelasi punct, notificarea i-a fost inmanata pe data de 17 martie, deci ultima zi de lucru ar fi 14.04. Persoana care se ocupa de Revisal in firma noastra nu va fi disponibila in perioada urmatoare, asa ca deja a emis decizia de incetare, are data de 14.04, in decizie de precizeaza ca se desfiinteaza postul incepand cu data de 15.04. Deja vrea sa opereze in Revisal. Este corect asa? Sustine ca a mai procedat asa si la alte societati si nu au fost probleme
In data de 15 martie am inmanat notificarea de preaviz unui angajat in urma deciziei de desfiintare a postului pe care il ocupa (firma isi va inceta activitatea in scurt timp). Imi puteti spune care este ultima zi de lucru efectiv? 11 sau 12 aprilie? Data in care a primit notificarea se considera ziua 1 sau calculam incepand cu ziua urmatoare?