Valoarea prejudiciului cu tot cu penalitati, este de 41000 ron, ma gandesc ca nu este o valoare asa de mare ca sa se ajunga la arestari. Dar este o valoare mare pentru mine, ca si cetatean normal, mai ales ca nu am avut niciun fel de beneficiu si eventualele pagube nu mi se datoreaza.
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua
In perioada 2004-2005, am activat ca administrator al unei firme romanesti care avea activitate in Germania. Mentionez ca am fost oarecum constrans sa preiau aceasta functie, deoarece imi pierdeam munca, dar nu am fost un administrator de fapt, ci am desemnat la notar o persoana care sa se ocupe de activitatile financiare in Germania. Deasemenea, patronii firmei erau cei care luau toate deciziile. In 2006 firma a fost desfiintata si radiata, dar acum, dupa aproape 12 ani, am primit somatie de executare pentru o suma care ar trebui platita fiscului german. Este normal ca dupa o perioada asa lunga sa se actioneze asa, mai ales ca nu am primit nicio notificare pana anul trecut? As putea sa actionez in judecata pentru inselaciune, fostii actionari, care acum nu vor sa plateasca? Mentionez ca nu am dovezi, ci as putea doar sa citez ca martori fostii angajati.
Multumesc.
Mi se pare cel putin abuziv sa se solicite recuperarea unor datorii dupa o perioada de 12 ani, timp in care nu am primit notificari. Credeti ca exista sanse de reusita pentru contestatie, avand in vedere acest temei? Se pot instraina bunurile daca inca nu s-a pus sechestru, nu trebuie pentru asta certificat fiscal?
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua
Am primit de la ANAF o somatie de executare silita pentru neplata unor impozite ale unei firme din Germania unde am fost administrator intre anii 2004-2005. Am cerut informatii suplimentare si mi s-a spus ca trebuie sa platesc si ca mi se va pune sechestru asigurator si apoi se va trece la executarea bunurilor. Voi depunde o contestatie la aceasta actiune, dar mi s-a spus ca se poate trece la executare chiar si in cazul contestatiei.
Va rog sa-mi spuneti daca in perioada imediat urmatoare pot ceda sau vinde auto personal, si daca pot ceda partea din apartamentul la care sunt coproprietar. Deasemenea, in cazul in care se poate, va rog sa-mi spuneti ce actiuni se pot face in cazul in care nu as avea bunuri in proprietate.
Mentionez ca am fost administrator de drept, nu de fapt, si ca mi se pare cel putin aberant sa mi se trimita aceasta solicitare dupa 12 ani. E vorba de 41000 ron.
Multumesc.
Acum mai bine de zece ani am fost desemnat de actionarii societatii la care eram angajat, sa fiu administratorul unui alte societati comerciale a lor infiintata in Germania. Acolo am imputernicit un procurist sa se ocupe de activitatile financiare si administrative ale societatii. Dupa un an si jumatate am parasit aceasta functie si am incheiat total activitatea pe cale amiabila, fara sa fie vreo problema la societatea unde eram administrator. Ulterior, o alta persoana a preluat aceasta functie. Anul acesta, din iarna, am inceput sa primesc instiintari de la Administratia Financiara din Germania pentru plata unor taxe restante, precum si penalizari pentru intarzieri de plata, ca in final sa primesc de la Administratia Financiara din Romania sechestru pe bunuri si poprire pe salariu, cu urmare a executarii silite. Mentionez ca in perioada in care am fost administrator, am detinut aceasta functie fara sa am un rol de decizie in activitatile firmei. Firma respectiva a incetat activitatea si a fost radiata in urma cu zece ani. Am contactat fostii actionari care nu doresc sa plateasca sumele imputate.
Va rog sa-mi spuneti daca aceasta decizie poate fi atacata si prin ce metode.
multumesc.
Voi face o solicitare in acest sens catre directia de sanatate publica, sper ca au in dotare aparatura necesara. Va multumesc pentru raspuns si informatii.
Am sa formulez o plangere in scris catre politie in acest sens. Credeti ca este necesar sa solicit masuratori fonice la directia de sanatate publica? Va multumesc pentru raspuns si informatii.
Numele meu este Marius Iordache si va solicit ajutorul in urmatoarea situatie. Vecinul meu de bloc ma polueaza fonic de ani de zile prin repetitiile de pian ale copiilor sai care se petrec absolut in fiecare zi pentru cel putin 6-7 ore. Am solicitat interventia politiei locale care m-a informat ca nu poate interveni pana nu se stabileste nivelul zgomot care se produce.La o masuratoare cu o aplicatie de telefon mobil, nivelul zgomotului depasea valoarea de 50db, lucru care am inteles ca este peste nivelul legal admis. Prin urmare as fi recunoscator daca m-ati putea indruma catre posibilitatile pe care le am in acest sens si eventual orice cale de atac legala.
Va multumesc.