avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate violetavio

Activitate violetavio

Buna seara!
Sunt asistent medical (studii medii) in cadrul unui spital municipal.
Am decis sa-mi perfectionez studiile, am dat admitere in cadrul unei facultati si sunt studenta anul l la Asistenti Medicali Generalisti.
Facultatea ne-a informat ca avem dreptul la 10 zile de concediu pt studiu.
Discutand cu o colega de serviciu, studenta in anul lll, mi-a explica ca sefa de la TESS ,i-ar fi spus ca nu i se va accepta cererea de concediu pt studiu, motivand faptul ca nu spitalul a fost cel care a solicitat perfectionarea studiilor ei si in cel mai bun caz cele 10 zile i se for acorda DOAR fara plata.
In ianuarie am sesiune si as vrea sa solicit 5 zile din concediu de studiu.
Ce fac daca ma lovesc de problema mai sus mentionata?
Sa atasez cererii de concediu si articolul din Condul muncii?
Nu as vrea sa fiu privata de ceva ce mi se cuvine, chiar daca spitalul nu a solicitat perfectionarea studiilor si a fost pur alegerea mea.
Multumesc anticipat!
Buna seara!
Am cumparat o clădire pe un teren concesionat,urmand sa preluam si concesiunea de la fostul concesionar.
Concesiunea anuala fiind un jur de 200lei (+taxa pe cladire si teren),primaria a anulat contractul de concesiu(s-au terminat cei 25 ani de concesiune) intocmind un contract de superficie,s-a chemat un evaluator care ar fi evaluat terenul la 67.000lei( 300mp,in urma fixarii acestui pret s-a stabilit si suma de 2700lei superficia pe an in loc de 200 lei cum plateam inainte, pretul fiind variabil in functie de inflantie.
Terenul este acelesi de peste 25 ani, se afla intr-o zona in care nu avem canalizare si nici asfalt,dar totusi in oras, nu s-a modificat absolut nimic care sa ma faca sa inteleg aceasta modificare de pret anuala,chiar de 13 ori.
Se poate face o cerere catre primarire pt a stabili un pret mai mic al superficiei???
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
V-as fi recunoscatoare daca si de data aceasta m-ati ajuta cu un raspuns!
Noi, colectivul sectiei pediatrie din cadrul unui spital municipal,avem un spor de 15% pt conditii deosebite
Dat fiind faptul ca sectia noastra trateaza si pacienti cu boli contagioase am inaintat domnului manager o cerere de solicitare a unui spor de contagiozitate.
Cererea a fost respinsa citez:" pentru personalul Sectiei Pediatrie, va comunicam ca in conformitate cu prevederile HG nr.153/2018 sporurile pentru conditii de munca se acorda în buza buletinelor de expertizare emise de Directia de Sanatate Publica pentru fiecare loc de munca si nu se pot acorda cumulat aceleeasi persoane."
Nu dorim un alt spor, pe langa cel de 15%,noi dorim majoararea sporului existent.
Va rog, spuneti-mi,in baza carei legi(daca exista) noi putem solicita MAJORAREA sporului si nu un alt spor?
Sau cum ar trebui formulata noua cerere?
Buna ziua!
Va rog, sa ma lamuriti putin....care este diferenta intre un contract de concesiune si unul de superficie pentru un teren,teren pe care avem casa construita.
La primarie n-am primit nici un raspuns,cei de la departamentul de superficie spunandu-mi ca nu este nici o diferenta,doar ca din 2023 nu se mai fac contracte de concesiune, ci de superficie.
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Spuneti-mi,va rog,daca in perioada 2011-2012 am lucrat cu contract partial de munca 2ore/zi,la calcularea vechimii in munca aceste an lucrat cu 2 ore/ zi se comaseaza ajungand la 3 luni de contract cu norma intreaga?

Cornel Vasile a scris:

Certificatele eliberate sunt valabile astfel:
- certificatele de vaccinare: până la data de 30 iunie 2022;
[ link extern ] /

Buna ziua!
Am mers la ITM pt extras din Revisal unde am descoperit ca in perioada 12/07/2010 - 06.09.2011 am avut contract timp de lucru de 2 ore pe zi.
Acest an cum se calculeaza la vechimea in munca?
Ca 2 luni jumate de contract cu norma intreaga sau se ia ca si an intreg?
Va multumesc
Imi cer scuze!
Am incercat sa scurtez problema.
Vreau sa depun o noua cerere catre secretariat pentru a trece la gradatia a 3a(10 ani vechime),la care sa atasez extrasul de revisal si as vrea sa mentionez si legea in baza careia spitalul este obligat sa ma treaca de la gradatia a 2a la gradatia a 3a si as fi vrut sa stiu daca aceasta lege este 153/2017 ,totodata as vrea sa-mi recupez si banii pe cele 4 luni de cand ar fi trebuit sa trec la gradatia a 3a,la fel as vrea sa stiu daca exista o lege care sa-i oblige la plata acestor 4 luni restante.
Cei de la ITM mi-au ca ei nu ma pot ajuta cu nici o lege si ca trebuie sa iau legatura cu Sanitas-ul.
Multumesc anticipat!

Cornel Vasile a scris:

Poate detaliati problema ca nu se intelege ce doriti.

Buna ziua!
Lucrez in sistemul sanitar si de 4 luni ar fi trebuit sa trec la gradatia a 3 a, acum 2 luni am descoperit ca nu au luat in calcul perioara de concediu crestere copil,ulterior am facut cerere cu solicitarea mea pentru a trece la urmatoarea graditie mentionand ca ccc.ul se pune ca vechime in munca,iar azi ar fi trebuit sa vad pe "fluturas" gradatia a 3a si nu a fost asa.
Am mers la ITM pentru a solicita un extras de revisal pe care as dori sa.l atasez viitoarei cereri de avansare in gradatie.
As vrea sa mentionez in cerere si legea pe care ii obliga ca eu sa avansez in gradatie si as dori sa stiu daca aceasta este legea 153/2017?!?
Dar as vrea sa mi se restituie si banii pe aceste 4 luni in care nu am fost avansata in gradatie....in aceasta situatie care lege ar trebui mentionata???
Multumesc anticipat!!!
Buna ziua!
Daca in urmatoarele 3 sapt trebuie facut rapelul,certificatul verde va avea valabilitate 12 luni din data rapelului?
Multumesc!
Buna ziua!
De curant s-a achizitionat un loc de casa prin contract de vanzare cumparare,fost proprietar avea locul de casa in concesiune pe 25 ani.
In 1998 cand au intrat in posesia locurilor treabuia ca intr-un anumit termin sa inceapa lucrarile pt o noua casa,in caz contrar primaria isi putea lua locul inapoi.
Locul pe care noi l-am achizitionat,la primarie figureaza cu cladirea finalizata,autorizatia de constructie a fost pana in 2001 cand nu era nevoie sa se faca receptia lucrarii,dar pe teren nu se afla nimic.
In cartea funciara a fost trecuta cladirea care defapt nu exista.
Acum intrebarea mea este:sunt nevoita sa incept lucrarile pentru casa care nu exista?
Mai poate venii cineva din cadrul primariei sa ia locul pe motiv ca fizic nu exista casa,dar din 1998 se plateste impozit pe imobil?
Multumesc anticipat!