Care sunt implicatiile legale daca un angajat (vechi in companie) nu se prezinta la controlul periodic de medicina a muncii in contextul in care, in aceasta perioada, se incurajeaza munca de acasa (telemunca). Se poate desface contractul de munca? Mentionez ca acest control se va face la clinica furnizoare de servicii medicale, un loc cu risc ridicat de infectare. Este obligatorie prezenta la acest control?
Ce se poate intampla cu o angajata aflata in concediu de crestere copil daca firma la care lucreaza urmeaza sa fuzioneze cu o alta firma si se va creea o noua entitate juridica? Poate firma la care lucreaza momentan, in urma desfiintarii, sa rezilieze unilateral CIM fara ca mamica sa fie apoi incadrata in noua entitate juridica?
Care este procedura in situatia in care se realizeaza succesiunea dupa 17 ani in conditiile in care sunt 3 parti implicate 1-50% si 2-25% iar partea cu 50% si una cu 25% cedeaza drepturile celei de-a 3a parti cu 25%.
Exista totusi o alta metoda prin care se pot obtine astfel de info? din cate inteleg nu. E mai degraba o practica de "intimidare" pentru persoanele care nu cunosc legislatia.
Va rog sa-mi precizati daca un potential angajator poate obtine informatii pe cale LEGALA de la ITM/ angajatorul current sau un fost angajator, despre salariul de incadrare.
din cate stiu, info din CIM sunt confidentiale si intre sub incidenta legii 677/2001 - asta inseamna ca este nevoie de acordul meu scris.
ma intereseaza acest aspect pentru ca, in ultimele luni am participat la interviuri unde, 2 angajatori diferiti au vrut sa le precizez salariul actual, eu am refuzat si, in replica, mi s-a mentionat ca aceasta informatie poate fi obtinuta cu usurinta de catre HR din Revisal.