Va rog sa-mi precizati daca un potential angajator poate obtine informatii pe cale LEGALA de la ITM/ angajatorul current sau un fost angajator, despre salariul de incadrare.
din cate stiu, info din CIM sunt confidentiale si intre sub incidenta legii 677/2001 - asta inseamna ca este nevoie de acordul meu scris.
ma intereseaza acest aspect pentru ca, in ultimele luni am participat la interviuri unde, 2 angajatori diferiti au vrut sa le precizez salariul actual, eu am refuzat si, in replica, mi s-a mentionat ca aceasta informatie poate fi obtinuta cu usurinta de catre HR din Revisal.
Nu are cum sa obtina astfel de informatii de la ITM. Salariile care sunt transmise in REVISAL nu sunt vazute de catre inspectorii ITM.
Cei care va spun asa ceva va induc in eroare.
Art.29 C.mun.
...
(4) Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Exista totusi o alta metoda prin care se pot obtine astfel de info? din cate inteleg nu. E mai degraba o practica de "intimidare" pentru persoanele care nu cunosc legislatia.
Revisal
27cristian
Buna ziua,
Am citit despre REVISAL si as dori sa stiu cum functioneaza. La primul job al unui om, primul sau angajator infiinteaza dosarul personal al ... (vezi toată discuția)