avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVISAL

Buna ziua,

Am citit despre REVISAL si as dori sa stiu cum functioneaza. La primul job al unui om, primul sau angajator infiinteaza dosarul personal al angajatului in format pe hartie si un exemplar il pastreaza la sediu si un exemplar il transmite pe hartie la ITM, unde este transcris si in mediul electronic, intr-un registru - aplicatie pe calculator. Cand omul se angajeaza la al doilea job, noul angajator creeaza iar dosarul personal al angajatului, un exemplar ramane la sediul angajatorului al doilea si un exemplar este transmis la ITM, unde dosarul personal unic creat de catre primul angajator este actualizat cu noile informatii de la noul loc de munca. Am zis bine ?

Cand un angajator verifica istoricul unui candidat, potential angajat, la ITM, are acces la istoricul angajarilor sale pana in acel moment si poate sa vada si motivul parasirii unui loc de munca anterior si articolul din Codul Muncii in baza caruia contractul sau de munca anterior a incetat, de exemplu art. 61, lit. d: "in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat." ?

Va multumesc.

Cristian.
Cel mai recent răspuns: 27cristian , utilizator 15:05, 11 Septembrie 2012
Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai depun la ITM c.i.m. , precum si actele privind modificarea, executarea , suspendarea si incetarea acestora.
Totul este transmis prin REVISAL.

Nu se actualizeaza nimic de la primul angajator , in cazul in care salariatul se duce la un nou angajator ...

Un angajator nu are acces decat la baza sa de date si nu la intrega baza de date a unui salariat ... Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza. - art.29 alin.4 C.mun.

Multumesc mult pentru raspuns. Si as mai avea o nelamurire: cum vine asta "numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza" ? Adica noul angajator, in timpul procesului de recrutare, imi spune "vezi ca te verific la ITM in legatura cu fostele tale joburi si companie angajatoare anterioara despre performantele tale acolo" ? Pe mine nu m-a instiintat nimeni pana acum de asa ceva. Am vazut ca pe site-urile marilor corporatii mai apare precizarea, ceva de genul "candidatii vor fi supusi unor verificari asupra trecutului lor profesional", dar instiintarea prealabila directa la telefon la nici un angajator nu am intalnit.

Poate formularea mea suna simplist, dar ma intereseaza sa stiu ce se intampla in spatele formalitatilor si "amabilitatilor" din timpul procesului de recrutare, adica lucrurile pe care nici un angajator nu le spune, fiindca stiu situatii in care angajatorul s-a bazat pe necunoasterea si naivitatea candidatului sau a angajatului.

Va multumesc.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate verifica angajatorul datele din cv? fermat fermat Conform noului Cod al Muncii nu se mai cere de ceva vreme Cartea de Munca la angajare. Cartile de Munca se tin numai in format electronic. Cum verifica ... (vezi toată discuția)
Acte angajare lavin12 lavin12 Buna ziua. Zilele urmatoare trebuie sa prezint actele de angajare pentru un nou job... problema este ca la ultimul loc de munca am lucrat 1 an si am ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a ctm? veronica24 veronica24 Buna ziua! Am o nelamurire in ceea ce priveste acest subiect: am o decizie de desfacere disciplinara a CIM si trebuie sa ma prezint la un job. O sa ma ... (vezi toată discuția)