Buna ziua,
O societate (societatea A) are in patrimoniu un imobil care a fost construit cu fonduri europene in anul 2008. Societatea A doreste sa vanda imobilul catre societatea B. Ambele societati sunt platitoare de TVA.
Intrebarea este: Societatea A trebuie sa factureze TVA pe vanzarea imobilului?
Multumesc pentru raspunsul acordat, dar cunosc conditiile in care se poate realiza reducerea capitalului social. Cunosc si procedura care trebuie urmata, hotarare AGA, act constitutiv modificat etc.
Intrebarea era, care e mai rapida modalitate de iesire a unui asociat dintr-un SRL, cesiune de parti sociale catre celalalt asociat sau retragere asociat si reducerea capitalului social?
Stiu ca in cazul cesiunii este un termen de 30 zile de opozitie de la publicarea hotararii AGA in M.O.
In cazul retragerii si reducerii capitalului social parca era ceva termen de opozitie de 2 luni de la publicarea in M.O. In acest ultim caz, daca reducerea capitalului social se va putea face dupa 2 luni, retragerea asociatului opereaza din momentul publicarii in M.O.? Sau dupa cele 2 luni cand se va putea face reducerea capitalului social? Multumesc.
Absolut, dar prin reducerea capitalului social se doreste rezolvarea partilor sociale detinute de asociatul retras. De exemplu daca asociatul care ramane nu doreste sa cumpere partile sociale si nici un tert.
Nu scade sub 200 ron. Capitatul e 400 ron, 50%-50%.
Buna ziua,
In cadrul unui SRL cu 2 asociati, unul dintre asociati doreste sa se retraga prin acordul asociatilor, iar drepturile asociatului retras se stabilesc de catre asociati.
Care este cea mai rapida metoda de retragere a unui asociat dintr-un SRL, prin reducere capital social sau cesiune parti sociale? Stiu ca la cesiuni de parti sociale sunt 30 zile de la publicarea in M.O.
(nu este tratat in Actul Constitutiv retragerea asociatului)
Buna ziua,
Societatea A doreste sa "cumpere" un drept creanta a unei entitati de recuperari creante care poarta asupra debitorului, societatea B (societate in reorganizare). Creanta este garantata cu ipoteci imobiliare si acopera valoarea creantei cu peste 300%.
Societatea A doreste contractarea unui credit de la o Banca pentru plata cesiunii creantei.
Intrebarea este daca se poate constitui o ipoteca mobiliara asupra creantei in favoarea Bancii pentru acordarea imprumutului? In acest caz debitorul creantei, dupa ce ii va fi notificata cesiunea, va plati direct creditorului ipotecar (Banca)?
Cei care sunt in tema, cat de deschise sunt bancile la acordarea unor imprumuturi pentru cesiuni de creanta?
Buna ziua,
Pot aparea probleme in cazul unui control al ANAF daca firma factureaza mai mult pe un cod CAEN secundar? Trebuie indeplinite ceva formalitati daca desfasori activitate pe un cod CAEN secundar? Precizez ca activitatea se desfasoara in acelasi loc ca si obiectul principal de activitate, respectiv la sediul social.
Ce sanctiuni sunt incidente?
Multumesc
Buna ziua,
1. In situatia in care un bun mobil este ipotecat de cumparator iar ulterior vanzatorul cere rezolutiunea contractului de vanzare pentru neexecutarea obligatiei de plata a pretului integral, ce soarta are creanta creditorului ipotecar in situatia in care se impune executarea silita?
2. Creditorul ipotecar poate sa urmareasca bunul ipotecat in mainile oricui s-ar afla?
3. Ca urmare a rezolutiunii contractului contractul se desfiinteaza retroactiv, ce se intampla cu ipoteca?
Si in situatia in care cumparatorul initial nu il instiinteaza pe vanzator ca echipamentul a fost pus garantie? Ce se intampla daca creditorul vrea sa execute silit bunul pus garantie?
Poi chiar daca ar fi inregistrata la fisc ce relevanta are privitor la rezolutiunea contractului?
Eu va pot vinde masina, dvs imi platiti doar o parte din bani, dvs o declarati la fisc, politie, o puneti garantie pentru un imprumut iar ulterior eu cer rezolutiunea contractului deoarece nu mi-ati platit pretul integral. Ipoteca continua pe bunul meu chiar daca dvs ati profitat de imprumut?
Dar situatia in care vanzatorul nu cunoaste faptul ca masina a fost instituita ca si garantie pentru un imprumut?
Este vorba de un utilaj industrial, dar poate fi vorba si despre o masina, caruta sau telefon. Tot bun mobil este. Atata timp cat creditorul il accepta ca si garantie.