avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Activitate SergiuFabian

Activitate SergiuFabian

Buna ziua ,
După căsătorie am locuit ( având domiciliul acolo ) cu soția și părinții săi in locuința lor comună unde am și investit în construcții și renovări .

Am hotărât să divorțăm , de scurt timp am plecat amiabil urmând să finalizăm procedura de divorț .

Am nevoie sa îmi iau de acolo câteva lucruri personale și multe documente personale .
Daca voi merge și nu îmi va permite accesul , pot apela la poliție sau care este procedura ?

Menționez că nu ne-am certat până acum , nu intenționez să fac scandal însă am nevoie de acces la acele cutii cu documente sa îmi iau ce este al meu , daca voi merge pe ideea sa îmi dea fosta sotie ce este al meu , risc sa nu le primesc pe toate .

Mulțumesc !
Buna seara , am o nelamurire si as dori sa stiu daca se mai poate face ceva in acest caz.

In urma cu 18 ani , parintii mei au cumparat o casa la tara .
In acea zona curtile sunt perfect dreptunghiulare , latura estica avand aceeasi lungime cu cea vestica , cea nordica egala cu cea sudica .
Invecinati fiind: E - drum comunal, S - vecin X, V - vecin Y, N - vecin Z .

Mica problema consta in faptul ca nelocuind nimeni aici inainte, vecinul din Vest , cu scopul de a lua niste pomi , a impins gardul din partea Sudica cu aproximativ 3 metri . Astfel ca a noastra curte nu mai este dreptunghiulara ci partea sudica este cu 3 metri mai ingusta decat cea nordica .

La momentul cand s-au facut masuratorile pentru acea schita a actului de vanzare cumparare , parintii nu au fost in tara , domnul cu masuratorile fiind ajutat/indrumat de o alta ruda , masuratoarea fiind facuta pe gardul mutat , nu cum era el initial .

Asadar , in actele vechi latura sudica este egala cu cea nordica, in actele noi latura sudica este mai mica cu 3 metri decat cea nordica.

Din cate stim noi dupa ce am cumparat , vecinul din vest nu a mai facut masuratori sau ceva oficial prin care sa isi insuseasca si cei 3 metri .

In concluzie , noi fizic avem suprafata din acte , vecinul are 3 metri in plus fata de ceea ce are in acte .

Se mai poate face ceva sa redobandim cei 3 metri ?
Daca da, ar fi costisitor ? ( nu de alta dar in alta succesiune unde trebuia sa mostenim 17 ari , avocatul si toate procedurile ne costau cam cat am fi cumparat aprximativ 2 hectare :)) :)) )

Multumesc.
Răspuns la discuția Suspendare CIM 2014
Am depus o cerere de incetare a cim precum si o demisie intrucat mai aveau sa imi dea ceva bani din urma .
Insa treburile sunt mai complicate intrucat in firma respectiva absolut toti angajatii primesc salariile in 2 transe 15 si 30 ale lunii , statul de plata venind in jurul datii de 20 a lunii si salariul pe statul de plata reprezinta cam jumatate din suma pe care angajatii o primesc .

Pe principiul increderii ca nu sunt intarzieri salariale se semneaza statul de plata ca " trebuie sa ajunga in contabilitate " si salariul vine , asa s-a practicat intotdeauna.

Dat fiind faptul ca acea cerere de incetare a cim/ demisie au refuzat sa o primeasca fizic, am trimis prin email , justificand daca nu o inregistreaza anunt ITM-ul dar poate ca am depus-o la 2-3 zile dupa ce ei mi-au suspendat CIM-ul , poate nu a mai avut relevanta .
Buna ziua .
In 2014 am decis sa incetez activitatea pe care o prestam in cadrul unei societati comerciale cu sediul central in Bucuresti dar eu avand o functie de conducere pe o anumita zona a tarii . (am fost transferat acolo fiindca eu tot in Bucuresti locuiesc)

Discutand la telefon, patronul m-a chemat la sediul central din Bucuresti sa discutam intrucat ei doreau ca eu sa mai raman in firma desi am mentionat clar ca am sa plec cu preaviz sau fara si in ultimele 2-3 luni o persoana din subordinea mea a fost pregatita de mine (cu acordul patronului) sa invete cele necesare pentru a ocupa postul meu .

Avand si ceva probleme persoanale de rezolvat , patronul mi-a spus sa revin in Bucuresti , sa stau 1-2 zile sa imi rezolv problemele apoi sa vin la sediu sa discutam . Am rezolvat problema si am stabilita ca in ziua x, ora y sa ne vedem la firma.

Am ajuns la firma si acolo m-a asteptat : Patronul, avocata, doamna de la resurse umane si mi-au comunicat ca sunt cercetat disciplinar ca am lipsit nemotivat (desi am fost chemat de patron ) , ca mi-au facut referat ( desi am cerut sa vad referatul, nu mi l-au aratat) si ca am plecat din acea unitate teritoriala fara a face un PV prin care eu sa predau altcuiva bunurile (lucrurile de acolo gen: birou, calculator, scaun), etc..

Am explicat frumos ca nu am plecat nemotivat , existand martori ca am fost chemat si sa las x persoana il locul meu precum si faptul ca eu la randul meu nu am un PV in care sa primesc acele lucruri sau vreun inventar care sa arate ca acolo erau x bunuri pe perioada cat am lucrat acolo .

Au incercat in fel si chip sa ma faca se semnez , sa scriu ca nu vreau sa semnez , orice modalitate sa ma faca sa scriu ceva acolo ca ei sa dovedeasca ca eu am fost la acea cercetare disciplinara .
Am refuzat sa scriu/semnez , am salutat frumos, am mentionat daca am comis ceva ilegal sa instiinteze politia sau sa ma dea in judecata si am plecat .

La cateva zile am primit acasa ca mi s-a suspendat CIM si de la inceputul anului 2014 pana in prezent nici un semn de la acea societate .

Neprimind nici o decizie de incetare a CIM ma gandesc ca si acum acel contract este inca suspendat , intrebarea mea fiind urmatoarea :

1.Cat poate sta suspendat un contract ?
2. Din 2014 pana luna trecuta am fost plecat din tara , acum am revenit si as dori sa ma angajez si as dori sa stiu acea suspandare a CIM ar afecta cumva in sensul ca nu s-ar putea face un nou CIM la alta societate ?

Va multumesc.
Buna ziua ,
Am o problema si as dori daca se poate o posibila solutie de rezolvare.

Bunicii mei au 2 copii (mama si unchiul ) , mama se retrage nu vrea absolut nimic ce tine de mostenire .

Unchiul este casatorit de 10 ani si are 2 copii. In trecut a cumparat o casa + teren si in acte este trecut atat el cat si sotia.

Insa bunicii vor sa-i dea casa + terenuri unchiului meu. Exista vreo posibilitate ca aceste bunuri sa fie trecute pe numele unchiului insa in cazul unui eventual divort aceste bunuri sa nu fie impartite cu sotia sa ?
Care ar fi solutia ?
va multumesc.