avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaHintea

Activitate AndreeaHintea

Revin în atenția D-voastră cu încă o intrebare:exista un termen limita în care poate fi atacat contractul de întreținere după decesul celui întreținut?

raluk0207 a scris:

Ar fi fost bine daca ati fi incheiat un contract de intretinere.
Acum e cam tarziu. Nu din punct de vedere legal, ci practic. Bunicul trebuie sa scrie, sa semneze contractul, probabil notarul va va cere certificat medico legal psihiatric etc.


Bună ziua, mai pot face ctr de întreținere și testament cu bunicul care are 93 de ani? Care ar fi calea cea mai legala sa nu am probleme după decesul acestuia având în vedere ca bunicul are 2 copii legali și 3 dintr-o căsătorie anterioara (nu el este tatăl celor 3 copii)? Specific ca 25%din casa acestuia se împart la toți cei 5 copii prin hotărâre judecătorească (cei 25%au fost stabiliți ca urmare a divorțului dintre bunic și fosta soție). În concluzie din ce știm bunicul mai are 75%din casa, terenul de sub casa și 700 mp gradina.Este la pat și ne ocupam de el de ~3 luni respectiv hrana, medicamente, facturi etc etc
Va mulțumesc anticipat!!!
Din punctul D-voastră de vedere ar avea șansa de câștig cu toate dovezile mele, martorii etc etc?

raluk0207 a scris:

Da. Pot să invoce faptul că întreținerea nu a fost prestata.

Bună seara, am preluat un contract de întreținere cu plata aferenta a fostei persoane pe sumele cheltuite cât s-a desfășurat contractul. Doamna pe care o întrețin a făcut și testament tot în favoarea mea. Apartamentul este deja intabulat pe numele meu, impozitele și cheltuielile sunt la zi, doamna beneficiază de îngrijire medicala, hrana, haine, încălțăminte etc. Problema este ca am aflat ca are 2 copii dintr-o căsnicie anterioara pe care doamna i-a abandonat la fostul soțul dupa divorț. Pot aceștia, în momentul în care va interveni decesul, sa atace acest contract de întreținere? Menționez ca contractul a fost încheiat la notar în care este specificat discernământul doamnei la momentul semnării.
Mulțumesc anticipat!
Buna ziua, Detin un Srl la care sunt și administrator (împreună cu sotul) și angajată pe postul de contabil. Momentan sunt în CIC și am 2 intrebari:
1.am voie sa ridic dividende în timpul CIC?
2.in timpul CIC pot merge la punctul de lucru al firmei pt diferite verificări? (De ex sunt situații în care rămân singura în magazin pana au fetele pauza de masa)
Va mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Demisie fara preaviz!
Buna ziua,
revin din nou in atentia D-voastra cu rugamintea daca ma puteti ajuta cu un model de instiintare sau de invitatie pe care sa o trimit fostului salariat, prin posta cu confirmare de primire, la adresa de domiciliu, ca intr-un anumit termen sa vina sa-si ridice drepturile salariale si in baza caror legi (daca trebuie specificate).
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
unul dintre angajati mi-a cerut zilele trecute demisia la zi. L-am refuzat si l-am rugat sa-si respecte perioada de preaviz inscrisa in contractul de munca. A doua zi, la finalul programului de lucru, si-a scris cererea de demisie, mi-a lasat-o intr-un sertar (in ideea sa o gasesc abia dupa ce paraseste locul de munca...banuiesc) si dus a fost!!! Pentru ca nu am vrut sa-mi complic situatia,i-am incheiat contractul de munca prin demisie la zi cu accordul partilor. Acum...decizia de incetare contract o sa o trimit prin posta cu confirmare de primire.Dar salariul?Cum sa il dau?Exista un termen anume in care poate sa vina sa-si ridice salariul sau poate sa imputerniceasca pe cineva sa i-l ridice?(am inteles ca ar fi plecat din tara...)Este legal sa-i trimit la adresa din buletin o instiintare prin care sa specific ca in termen de "x" zile/luni trebuie sa vina sa-si primeasca ultimele drepturile salariale?
Va multumesc anticipat!