avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de întreținere și testament: ce șanse de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de întreținere și testament: ce șanse de câștig ar avea copiii persoanei întreținute dacă, după decesul ei, ar ataca acest contract?

Bună seara, am preluat un contract de întreținere cu plata aferenta a fostei persoane pe sumele cheltuite cât s-a desfășurat contractul. Doamna pe care o întrețin a făcut și testament tot în favoarea mea. Apartamentul este deja intabulat pe numele meu, impozitele și cheltuielile sunt la zi, doamna beneficiază de îngrijire medicala, hrana, haine, încălțăminte etc. Problema este ca am aflat ca are 2 copii dintr-o căsnicie anterioara pe care doamna i-a abandonat la fostul soțul dupa divorț. Pot aceștia, în momentul în care va interveni decesul, sa atace acest contract de întreținere? Menționez ca contractul a fost încheiat la notar în care este specificat discernământul doamnei la momentul semnării.
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Da. Pot să invoce faptul că întreținerea nu a fost prestata.
Din punctul D-voastră de vedere ar avea șansa de câștig cu toate dovezile mele, martorii etc etc?

raluk0207 a scris:

Da. Pot să invoce faptul că întreținerea nu a fost prestata.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Șansele de castig sunt destul de mici, spre deloc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Calitate procesuală activa intr un dosar având un astfel de obiect rezoluțiune contract de întreținere nu are decât dna respectiva în calitate de beneficiara a obligației de întreținere..Cu alte cuvinte copiii doamnei nu au sanse .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare-cumparare si intretinere Btelena Btelena Buna ziua, Am pe rol un proces de anulare a unui act de vanzare -cumparare si intretinere cu uzufruct viager , incheiat in 2013 intre mine si 2 soti in ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de intretinere pottyi pottyi Buna ziua, Am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager,cu o batrana cu probleme de vedere,de 83 de ani,care nu are nici un mostenitor. Dansa ... (vezi toată discuția)
Contract femeie batrana pisicii pisicii Vecina mea in varsta de 86 de ani, dupa moartea sotului, a semnat la un notar un contract cu fina dansei, prin care se obliga la cedarea tuturor bunurilor sale ... (vezi toată discuția)