avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate AlexaRotaru

Activitate AlexaRotaru

Buna ziua,doresc sa stiu daca la solicitarea unui proprietar de apartament (persoana juridica) asociatia de proprietari poate sa ii elibereze factura fiscala in care sa se ragaseasca cheltuielile din lista de plata ? Contabilul pe care l-am intrebat mi-a explicat ca asociatiile de proprietari nu au activitate economica si nu au voie sa emita factura! Este corect? Au voie asociatiile sau nu sa emita facturi?
Buna seara, as vrea sa stiu va rog ce forma de angajare este ok pt un pensionar care doreste sa faca curatenie pe scara blocului unei asociatii de proprietari? Contract de mandat? Conventie civila?
Buna seara,va rog sa-mi spuneti daca modificarea valorii contractului de prestari servicii al unui administrator imobile trebuie aprobata de adunarea generala, de comitetul executiv sau este suficient doar acordul presedintelui??? Daca este suficint doar acordul presedintelui sau al comitetului executiv trebuie sa se aduca la cunostinta tuturor acest lucru?Si daca da,cum?Sedinta?Afisare hotarare?
Va multumesc
Legea face referire la alte cheltuieli.....nu la cele pe persoane. Aici apare nelamurirea mea.

Dr.Virgil Dan Amza a scris:

strict cheltuieli pe numar de persoane: lumina, gaze, salubritate, energie electrica utilizare lift.

Legea spune "exceptarea de la cheltuielile pe consumuri individuale"...... Nedumerirea mea este cum sa scoti o persoana de la aceste cheltuieli. Nu cumva este o greseala la mijloc si exceptarea trebuia sa fie pt cheltuielile de la litera "a" ? Cele pe persoana?

ynocentta a scris:

Prin modificarea survenita urmare disp L nr 67/2017 legiuitorul a prevazut posibilitatea exonerarii de la plata intretinere parti comune minor pana in 3 ani
Pentru exonerare plata parti comune minor pana in 3 ani,este necesar acordul proprietarilor exprimat in cadrul adunarii generale

Buna seara va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie.In 22.04.2017,articolul 47 din Legea 230/2007 a fost completat de articolul unic din Legea 67/2017 care permite exceptarea de la plata cheltuielilor pt copii cu varsta de pana la 3 ani.Despre ce cheltuieli este vorba?Pt ca la alin. 1 litera b ,unde face referire Legea 67/2017 sunt specificate CHELTUIELI PE CONSUMURI INDIVIDUALE. Nu cumva s-a strecurat o greseala si ar fi trebuit sa faca referire la alin.1 litera a din art.47 al legii 230/2007?Pana la urma se pot scoate sau nu de la taxe de la cheltuieli/persoana daca exista acordul membriilor asociatiei?!?!?
V-am trimis mesaj privat cu adresa de mail. Multumesc

Adam Grecu a scris:

Vecinii dvs. sunt carcotasi.
Va pot trimite un model de rampa care poate fi folosita in astfel de cazuri. Se poate construi de 1 persoana priceputa in 2-3 ore.
Dati-mi o adresa de mail, unde pot sa va trimit cateva imagini si o sa vedeti cat de simplu este.

Stima, AG.

Buna ziua, situatia este urmatoarea.... Avem un vecin batran in scaun cu rotile care necesita cat mai urgent o rampa peste cateva trepte din casa scarii. Altfel nu are cum sa iasa din bloc. Vecinii refuza sa faca o investitie de acest gen, pe motiv ca in ultima perioada s-au facut diverse reparatii si nu sunt dispusi sa mai cheltuiasca bani pt altceva. Ce se poate face in aceasta situatie? Exista o lege care poate obliga asociatia sa faca aceasta investitie?
Buna ziua,in documentele de infiintare a unei asoc de prop s-a trecut la sediul asociatiei adresa condominiului insa fara un nr de ap. Ulterior la Anaf au solicitat pt obtinerea CUI-ului copii dupa actele de infiintare, copie a hotararii judecatoresti si un contract de comodat care sa arate concret unde este sediul asociatiei. Presedintele a semnat un contract de comodat intre el proprietar de ap si el presedinte de asociatie. In acest fel s-a obtinut CUI-ului de la Anaf. Intrebare a este...... Este corect, asa se procedeaza legat de sediul asociatiei? Va multumesc
Buna seara,va rog sa ma ajutati cu o explicatie logica si clara in urmatoarea situatie.Avem un bloc ANL cu 7 apartamente si 4 garsoniere.Blocul are centrala.Cum procedam sa calculam factura de gaz?Cum se distribuie valoarea acesteia?Mentionez ca locatarii au montate apometre pt apa calda si stim concret cati mc foloseste fiecare si au montate si niste aparate marca "APATOR" care le indica un nr de kwh folositi.Va multumesc anticipat