avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate Georgeta2016

Activitate Georgeta2016

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietatea individuala la care va referiti poate sa afecteze proprietatea colectiva, respectiv pe ceilalti proprietari in conditiile in care factura este colectiva si nu individuala. Apometrele cu transmisie radio nu permit "aranjarea" si "modificarea" lor asa cum se intampla cu celelalte. Noi am montat de 2 ani aceste apometre radio si suntem foarte multumiti de ele deoarece nu mai avem diferente mari la factura si citirea lor se face in aceeasi zi cu a furnizorului. Pretul la mc apa rece si apa calda a scazut si este apropiat de cel al furnizorului. Au fost si la noi 2-3 care au comentat inainte de schimbare dar dupa montarea lor am observat ca le-a crescut consumul de apa celor care comentau. Exista o singura explicatie.
Sunt presedinte la o asociatie de proprietari si firma cu care am avut contract de administrare-inclusiv casierie pana la 1.12 nu vrea sa predea documentele firmei noi pe care o are asociatia. Predarea se face la sediul lor, in prezenta mea dar as prefera ca toata gestiunea sa fie preluata direct de noua firma. Este legal sa interzica prezenta noului administrator la predare si sa faca predarea numai catre presedinte ? Puteti sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce documente trebuie sa-mi predea ? Dosarele lunare sunt la sediul asociatiei de proprietari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Si asociatia noastra are aceeasi problema cu platforma deskis, respectiv firma Scomet care refuza sa faca stingerea obligatiilor unui proprietar in ordinea vechimii, in cazul in care acesta specifica pe OP altceva.
Se tine cont de art. 1507 (3) În cazul plăţii efectuate prin virament bancar, debitorul face imputaţia prin menţiunile corespunzătoare consemnate de el pe ordinul de plată.
Este corect?
Răspuns la discuția Penalitati la hot. jud.
Multumesc.
Aveti dreptate. Zice ca are pensie mica si o sa plateasca putin.
Răspuns la discuția Penalitati la hot. jud.
Restantierul este de rea credinta si nu vrea sa le plateasca pt ca este procesoman si se plictiseste si nu pentru ca nu are bani. O sa apelam la un executor judecatoresc iar pt celalalte sume trebuie sa facem alt proces si vroiam sa fie totul cat mai corect.
Buna ziua,
asociatia are o hot jud definitiva pentru un restantier in care se specifica suma care trebuie platita de acesta pt cotele de intretinere si suma corespunzatoare penalitatilor . Restantierul nu plateste aceste sume.
1. Se pot aplica penalitati la ele pe lista de plata si daca da din data de pe hot jud sau al comunicari ei asociatiei?
2. Aceste sume de pe hot jud trebuiesc evidentiate separat pe lista de intretinere sau pot fi cuprinse la total restante pentru ca intre timp s-au mai acumulat restante?
Am spus ca AG a hotarat
Aveti perfecta dreptate pentru ca eu trebuie sa-i verific pe ei si au destul de multe greseli pana acum din ce am reusit sa vad dar momentan nu am ce face deoarece exista contracte facute cu ei si unele pe perioade de ani pentru ca asa a vrut fostul presedinte.
In cazul de fata eu ca presedinte trebuie sa pun in aplicare hotararea AG bazata pe raportul cenzorului si iar nu am ce face decat sa recuperez salariul. Aveti si aici dreptate ca fostul presedinte a muncit pentru salariu dar a si lasat o gaura de 19000lei adica 190mil vechi pe care nu cred ca o sa ii mai recuperam si multe alte nereguli. Sunt presedinti corecti si presedinti incorecti ca in cazul de fata cand favorizeaza anumiti proprietari iar pe ceilalti ii defavorizeaza, cand lasa goluri mari in urma si cand face ce vrea fara sa respecte legea oprind apa calda pentru a monta cu minciuna CT, neplatind facturile si multe altele.
Nu am vrut sa iau aceasta functie dar aveam doua optiuni: sa-l las in continuare sa faca ce vrea si cum vrea sau sa ma implic si m-am implicat dar e foarte greu dpdv al timpului.
Nu inteleg de ce este important motivul pentru care trebuie sa restituie salariul? Asa a hotarat firma care intocmeste listele si este specificat in raportul de cenzorat pe care daca doriti le caut de acum 2ani si jumatate si va comunic pentru ca pe mine nu m-au interesat amanuntele decat mi s-a spus ca e ceva legat de pensie. Daca acestea nu sunt suficiente sau nu sunt considerate documente justificative atunci de ce mai platim o firma si un cenzor? Eu in calitate de nou presedinte trebuie sa pun in aplicare hotararile AG adica sa recuperez suma iar AG a hotarat in urma raportului de cenzorat. Cum am recuperat sumele de la ANAF iar nu are legatura cu intrebarea mea pe care o repet si va rog daca se poate un raspuns concret si la obiect. Multumesc utilizatorului Cyan care mi-a raspuns la subiect dar as mai dori si alte pareri nu numai intrebari care nu ma ajuta.
Daca firma care tine contabilitatea a hotarat asa , cenzorul a zis tot asa, fostul presedintele a recunoscut ca nu trebuia sa ia salariul presupun ca au avut o baza legala si ca nu e treaba mea ca nou presedinte sa ii verific pe ei. De la ANAF s-au recuperat sumele. Eu am obligatia conform AG sa recuperez salariul necuvenit ..asa scrie in pv asa fac ..eu v-am intrebat daca pot recupera acest salariu necuvenit sub forma lui neta pe lista prin scaderea cu minus la ceilalti proprietari . Multumesc pentru raspunsuri dar problema mea nu este daca trebuie recuperat ci cum.
Nu creaza nimeni incurcaturi si pagube omului asa cum sugerati ci acest om a vrut sa profite de un salariu care nu i se cuvenea iar firma de contabilitate si cenzorul au dormit.