avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate simotud

Activitate simotud

Este străină de succesiune prin neacceptare in termenul de opțiune succesorală.
Buna seara!
După 1 an jumatate de când ne judecăm pt succesiune, sora care a refuzat sa vina la notar pt succesiune, nu s-a prezentat nici în instanță. Exista posibilitatea ca ea să obțină partea ei care i se cuvine chiar daca nu s-a prezentat, chiar daca nu a cerut despăgubire sau pierde deoarece nu a cerut partea ei?
Și dacă conducerea nu desemnează pe nimeni? Este în dezavantajul meu? Poate să-mi ceară sa predau la o lună după expirarea preavizului deoarece nu au demarat procedurile pt scoaterea postului la concurs?
Și dacă nu predau? Eu prefer sa predau directorului. Apoi poate sa inventeze. Nu știu dacă am fost explicita in postare
Buna ziua!
Sunt secretar școala cu 0,5 normă. Începând cu 1 ianuarie 2023 mi-am dat demisia, acum sunt in preaviz până pe 31 ianuarie. Am înțeles că trebuie făcut un proces de predare -primire, nu știu exact despre ce este vorba. Cine trebuie să facă acel document ținând cont că am totul făcut la zi. Directorul spune ca nu știe, dar este omul care reproseaza și aș vrea să fiu in regula. Poate mă ajută cineva cu tot ceea ce trebuie sa fac eu și când se fac, ce sa le solicit in afară de atributiile pe care le am ca secretar în perioada de preaviz. Menționez că-mi voi desfășura activitatea în aceeasi școala, intr-o altă funcție și nu vreau sa am discuții contradictorii. Mulțumesc anticipat!
Buna seara!
Tatal meu trebuie sa faca succesiunea cu sora lui dupa decesul mamei pt 1/2 din locuinta. Mentionez ca tatal meh mosteneste 1/2 din locuita dupa moartea tatalui, iar cealalta jumatate fiind a mamei deoarece era in viata. Acum dupa decesul mamei trebuie sa faca succesiunea, dar sora lui refuza sa mearga la notar, spune ca nu are pretentie la nimic dar nu merge la notar, sa nu o mai deranjeze. Ce este de facut in acest caz?
Buna ziua!
Acum cateva zile am venit din concediu, un sejur de 7 nopti la un hotel din Herculane. La check-out, dl.de la receptie a gresit factura, m-a trecut pe mine in factura pe cand trebuia sa-l treaca pe sotul meu avand nevoie pt decontare. Dl. De la receptie a spus ca nu poate sa o modifice atunci si ne-a rugat sa-l intelegem si ca ne trimite factura si bonul fiscal prin email. Astazi ne-a trimis factura dar nu si bonul. Am sunat la ei, arunca vina unul pe altul, in final o doamna manager ne-a spus sa stam linistiti ca ni-l trimite, gasesc ei o modalitate. Ce este de facut in acest caz? Nu ne-a eliberat nimic atunci, unde ne putem adresa pt ca este greseala lor, noi am vrut sa fim intelegatori, cu bun simt dar nu merita. Le-am platit 5200 lei iar ei isi bat joc de noi. Multumesc anticipat!
Tocmai de aceea intreb, nu pot face reclamatie daca eu nu sunt sigura daca incalca legea sau nu. Pe net am gasit ba ca ai voie sa montezi camera in stalpul de pe trotuar, ba ca nu ai voie. Azi copiii s,au jucat cu mingea, ei aveau masina parcata la poarta iar in momentul cand mingea s-a proptit sub masina , nu au lovit-o, au si iesit sa le spuna sa plece ca nu e loc de joaca acolo. Deci vad pe telefon.
Nu stiu daca inregistreaza imaginile, dar tot ii aud vorbind ca verifica pe telefon. De aceea am si intrebat, sper sa-mi raspunda un specialist, legat de camera pusa in stalpul din strada iar cealalta la casa si intreptata spre strada. Vede cand plec, cand vin, cine trece pe strada etc.
Buna ziua!
Locuim la curte iar vecinii de vis a vis si-au montat camere de filmat, una in stalpul de electricitate de la strada( cred ca prinde portiunea din fata curtii pana-n asfalt) si una la coltul casei catre strada, care filmeaza in strada. Mentionez ca la tara copiii se joaca, nu-i putem tine legati in dreptul curtii noastre, chiar si noi ne jucam cu ei , aju gem in acea raza a camerelor., e domenou public.
E legal? Incalca legea GDPR? Ce avem de facut in cazul asta atata timp cat le-am zis ca nu au voie sa filmeze in afara gardului lor( ok pe langa gard o jumatate de metru, dar nu mai mult) iar ei nu vor sa schimbe directia de filmare. La cea de pe stalp le trebuie avizul politiei?