avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate thomas2003

Activitate thomas2003

Răspuns la discuția Soluție \"adopție\" minor

Pentru siguranță și fără iubiri subite pentru copil din partea altora, aș fi vrut că el să figureze pe certificat în dreptul numelui tatălui. :)
(de altfel, testamentul se poate ataca oricând.)
O soluție fără mers în instanță și alte minunății, în România totul durează muuult prea mult.
Bună ziua,

Am un copil dintr-o relație anterioară în vârstă de 16 ani, nu țin legătura cu tatăl lui, nu am vorbit de 16 ani, nu a văzut niciodată copilul, nu este trecut pe certificatul de naștere (este linie în dreptul tatălui).
De 5 ani sunt într-o relație stabilă și aș vrea ca, în caz că eu pățesc ceva, (îmi rup gâtul - mor etc) , fiul meu să rămână în grija lui. Copilul este cu nevoi speciale.

Ce soluții am? Dacă mă căsătoresc azi și divorțez luna viitoare (intenționăm să luăm un apartament prin prima casă iar el are o poprire consistentă pentru un credit luat în timpul fostei căsătorii), il pot trece ca tată?
Sau pot să merg pur și simplu la starea civilă și să declar că doresc să fie trecut ca tată?

Mulțumesc pentru ajutor!
Bună ziua,

Se dă o persoană care are pe rol un proces penal pentru pentru conducerea unui autovehicul cu permisul de conducere suspendat.
Intre timp, acesta a mai fost oprit de poliție - așadar, alte 3 dosare pentru aceeași faptă.

La ce se poate aștepta?
Există posibilitatea conexarii dosarelor? Cum se poate termina mai repede această nebunie, dosarul a fost deschis în 2017, de abia acum a fost trimis în judecată.
Celelalte 3 așteaptă, probabil, finalizarea acestuia.

Ce poate face omul și cum poate proceda să nu îl apuce 2050 cu celelalte 3 dosare? Înțeleg că Ei nu au termen de finalizare dosar, deci, poate dura mult și bine.

Contopirea se va face după finalizarea tuturor dosarelor?


Mulțumesc!
Vă dați seama că atunci când plec, o să fisurez țeava plătită. O să murdăresc pereții pentru că noi am zugrăvit, o să tai fire sau ce trebuie făcut să meargă doar prizele pe o parte (când am închiriat era dezastru).
Mulțumesc pentru atenție!

Nu, nu (mai) avem contract. Cel puțin eu, titulara contractului din martie 2017 (a fost făcut pe un an) - nu am semnat nimic desi am solicitat.

Buna ziua,


Locuim cu chirie de 2 ani, in primul an a fost facut un contract (prin agentie imobiliara) - acesta a expirat in martie 2018. Ulterior, desi am solicitat, nu s-a semnat nimic. Proprietara a avut o persoana imputernicita la acel moment sa semneze (vorbim de sotia presedintelui asociatiei de proprietari) , noi nu o cunoastem, nu am vorbit niciodata cu ea.

Acum 2 zile administratorul ne-a anuntat ca este posibil sa avem probleme cu scurgerea la baie (la parter este o cresa si au fost anuntati de cei de acolo). A venit un instalator adus de administratorul bocului si a constatat ca da, exista o problema - teava de la scurgere a fost afectata de bucati mari cazute de sus - s-a gasit si moloz - au tot fost venici care si-au modernizat apartamentele - gen dorel in actiune
Pentru a evita discutiile (prin "mesager" ni s-a spus ca proprietara nu vrea sa participle la plata, ca noi stam aici), am fost de accord sa platim reparatia - problema rezolvata. Nu am primit chitanta, nimic.

Azi dimineata am fost cautati de "sefa" de la gradinita, doreste sa I se renoveze camera inundata (pe un perete s-a prelins apa multa). Nimic anormal, in fond, vorbim de copii 1-3 ani si nu este igienic pentru ei.


Nelamurirea mea: cine trebuie sa faca acest lucru? Cine ar fi trebuit sa plateasca reparatia?

Ok, sunt de accord, stric - platesc. Dar nu imi pot permite sa repar ce strica altii, la nesfarsit. Proprietar nu esti doar cand primesti banii de chirie.


Ce sfaturi imi puteti da?

Multumesc!


Multumesc!

Il voi trimite luni la judecatorie sa poata ridica hotararea, prin posta va ajunge ... toamna, tarziu.
Mai asteptam documente din 2016... :))
Salut,

Se da o contestatie la executare respinsa - credit prescris Provident.
Solutia pe scurt: Respinge contestaţia la executare formulată în contradictoriu cu intimaţii PROVIDENT FINANCIAL ROMANIA IFN SA şi BIROUL EXECUTORULUI JUDECĂTORESC TUDORACHE CATALIN ANDREI ca fiind formulată împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă. Admite excepţia tardivităţii formulării contestaţiei la executare formulată de contestatorul TANASESCU CRISTIAN ROBERTO în contradictoriu cu intimatul ULTIMO PORTOFOLIO INVESTMENT LUXEMBOURG SA. Respinge acţiunea, ca tardiv formulată.

Contestatia a fost in termen, pot demonstra -singura "tardivitate" a fost timbrarea cererii, deoarece sotul nu locuieste la adresa din bulletin si nu a primit la timp..

Caut avocat pentru redactare (apel), restul detaliilor le stabilim in privat / telefonic.

Multumesc!

Buna ziua! In iunie 2017 am fost prins conducand cu permisul suspendat. Ok, dosar penal.
Problema e ca nici dupa un an nu s-a solutionat, nu am primit nici o rezolutie, nimic.
Am trimis cereri de urgentare catre procuror, am primit raspuns: ca e la politie (in martie 2018),la sfarsitul luni mai: ca e in curs de solutionare. politia imi spune ca nu sunt singurul si ca "sa astept, sunt atatia".


Unde pot depune o sesizare privind procedura groaie? Cum pot urgenta definitivarea dosarului? Depind de permis.
De altfel, in aceasta situatie am ajuns datorita proastei comunicari intre parchet si udriste (in 2015 am avut un accident - dosarul a fost inchis fara a fi sanctionat de procuror, am obtinut comunicarea - udriste ma tot amana sa vin sa iau permisul, eu am fost prins conducand, asa am aflat ca am 90 de zile permisul suspendat. Nici in ziua de azi nu am primit nimic pentru cele 90 de zile - desi puteau fi 60 dar am ajuns la 3 ani. )


Avocatul poporului ma ajuta cu ceva?
Multumesc pentru sfaturi!
Completare: ce are executatul silit e o adresa catre el si una catre angajator.

"Prin prezenta ..... s-a procedat la infiintarea popririi asupra veniturilor pe care le incasati de la tertul poprit bla bla".