avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters380925

Activitate ContSters380925

Buna ziua,

Am o cunoștință care dorește să emigreze în Olanda însă are la activ două dosare penale pentru deținere de marijuana (care s-au soluționat prin ore în folosul comunității și amendă) și unul în curs (posesie marijuana și alt drog, necatalogat, posibil de mare risc?) pentru care așteaptă citare la tribunal.
În aceste condiții, poate persoana respectivă să se angajeze în Olanda cu actele în regulă?

Sau măcar poate lucra un număr (maxim) de zile?

Întreb acest lucru în ideea în care cunosc persoane care au plecat cu burse Erasmus și timp de 6 luni nu a fost nevoie de acel număr social (BSN) de la primărie, nu a fost întrebați și nu le-au fost solicitate de către nimeni, în condițiile în care au lucrat pe durata șederii (joburi part-time la fast-food-uri, alte magazine etc. ).

Dacă nu este posibilă emigrarea, aș dori să știu dacă persoana în cauză poate totuși să lucreze pe o durata determinată de timp și dacă ar exista condiții în acest sens. Spre exemplu, în timp ce așteaptă această citație (ce în general durează jumătate de an + ) poate ieși din țară și presta servicii până la venirea citației?

Vă mulțumesc pentru atenție.

O zi frumoasă,
Maria
Buna ziua,

Va rog, in masura disponibilitatii si timpului dvs, sa ma ajutati cu urmatoarea situatie.
Am o persoana care a fost retinuta de politie si prinsa cu un gram de cannabis si un gram din categoria drogurilor de mare risc.
Persoana in cauza mai are doua dosare,unul pentru 4.5 grame de iarba asupra acesteia si inca unul in care a fost prinsa consumand cannabis. Pentru acestea a efecuat 40 de ore in folosul comunitatii si a platit amenda. Acesta este al treilea dosar.

Ce legi se aplica in aceasta situatie, este susceptibila persoana in cauza de inchisoare? Se poate rezolva si pe cale administrativa - amenda, ore in folosul comunitatii? In eventualitatea pedepsei cu inchisoarea, ce durata s-ar presupune? In cat timp va primi sentinta? Persoana a fost prinsa ieri.

Mentionez ca persoana in cauza nu are bani pentru avocat.

Va multumesc anticipat.
Va multumesc frumos pentru raspuns, insa ma indoiesc ca se va intampla ceva, avand in vedere ca in respectivul spital (public) a trebuit sa dau spaga la tot personalul ca sa mi se dea niste medicamente de durere la o zi dupa o operatie destul de dificila. Ca sa ajung la director, probabil ar trebui sa imi vand un organ. Imi cer scuze de sarcasm, insa este o realitate cruda.

In accidentul sus mentionat a mai fost o victima care nu a avut nicio problema in a-si ridica certificatul, insa a ajuns la alt spital.

Voi incerca insa sa merg la spital si sa fiu scuipata tot eu pentru ca nu exista competentele necesare pe anumite posturi.

Nu doresc nimanui asa ceva. Dar nimanui.
Buna seara,

Vin la dumneavoastra cu rugamintea de a ma ajuta cu urmatorul caz:
Am solicitat certificat medico-legal pe 8.02.2016 in urma unui accident rutier in calitate de victima.
Nici in ziua de astazi certificatul nu a fost eliberat. Dupa multe telefoane, situatia e asa:

1. Spitalul la care am fost internata mi-a comunicat ca au trimis actele catre INML Bucuresti pe 18.02.
2. INML imi spune ca Spitalul nu a trimis toate actele, printre care si cele mai importante, precum buletinul radiologic, tomograful si alte investigatii imperial necesare in expertiza medico-legala.

La telefon, fiecare da vina pe fiecare, astfel ca eu cad la mijloc. Ma indoiesc ca la o intrevedere cu ambele parti, s-ar schimba situatia. Pur si simplu spitalul spune ca a trimis clar, ba chiar s-au rastit oameni la mine ca cine sunt eu sa contest acest lucru, in timp ce INML imi spune sa ma duc la spital si sa cer actele.

Va rog sa ma ajutati cu o parere, un sfat, poate cineva a mai trecut printr-un astfel de eveniment nefericit.
Eu pur si simplu in situatia asta nu stiu ce sa fac.

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Vin la dumneavoastra cu rugamintea de a avea amabilitatea de a-mi raspunde la unele intrebari legate de un accident rutier pe care l-am suferit saptamana trecuta. Sunt studenta si salariata in Bucuresti, familia este in provincie, nu cunosc oameni specializati in domeniul juridic si pur si simplu nu stiu ce sa fac in acest moment. Eu sunt parte vatamata. Incerc sa redau mai jos, obiectiv, detaliile:

- Accidentul s-a intamplat pe traseul servici-> domiciliu, astfel ca a fost clasat ca accident de munca. Masina apartine unei firme mari, dar NU a firmei in care lucrez, firma mea are contract cu aceasta firma de transport.

- Au fost trei persoane implicate din cate stiu eu: soferul nostru, colegul meu, eu, soferul din celalalt vehicul. Mi-am pierdut cunostinta de cateva ori in interiorul masinii, si nu stiu daca in cealalta masina mai exista alta persoana. Soferul nostru a fost vinovat, nu a acordat prioritate.

- A venit ambulanta si politia rutiera. Nu stiu ce s-a intamplat, eu am fost luata pe sus si pusa pe targa in ambulanta.

- Am ajuns la spital, am aflat ca am o plaga pe frunte ce se intinde din varful fruntii pana aproape de spranceana, pe partea stanga. Am fost operata la chirurgie plastica dupa aproximativ 4 ore de la accident, acele ore au fost literalmente groaznice.

- Dupa operatie, am fost internata trei zile la spital la sectia neurochirurgie pentru observatie.Daca nu aveam pe cineva sa ma ajute cu bani ca sa pot da spaga, probabil ca ramaneam si invalida de la injectii date aiurea sau eram uitata. Dupa operatie, daca nu se sesizau persoanele dragi mie, nu as fi primit niciun calmant sau antibiotic pentru o durere sfasietoare de cap.

In concluzie, am aflat ca voi ramane cu o cicatrice pe frunte, ca am traumatism cranio cerebral si ca am absorbit aer in creier prin rana deschisa, la impact.

Doresc sa primesc despagubiri, am citit ca este posibil si prin RCA-ul asiguratului, prin plangere penala sau cale amiabila. Intrebarea mea este cat dureaza sa fii despagubit?Firma la care lucrez imi deconteaza spitalizarea, desi nu inteleg ce treaba au ei ca un sofer al altei firme nu stie sa citeasca trei semne rutiere. De asemenea,in cazul meu, firma care detine masina 'vinovata' este de proportii mari, cu profituri excelente, probabil au si avocati foarte buni. Daca starea mea de sanatate a capului evolueaza bine, vreau sa plec din tara vara aceasta.

Va rog frumos, ati avea recomandari in acest caz?

De asemenea, imi cer scuze daca am postat in sectiunea gresita.