avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie droguri de mare risc si cannabis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie droguri de mare risc si cannabis

Buna ziua,

Va rog, in masura disponibilitatii si timpului dvs, sa ma ajutati cu urmatoarea situatie.
Am o persoana care a fost retinuta de politie si prinsa cu un gram de cannabis si un gram din categoria drogurilor de mare risc.
Persoana in cauza mai are doua dosare,unul pentru 4.5 grame de iarba asupra acesteia si inca unul in care a fost prinsa consumand cannabis. Pentru acestea a efecuat 40 de ore in folosul comunitatii si a platit amenda. Acesta este al treilea dosar.

Ce legi se aplica in aceasta situatie, este susceptibila persoana in cauza de inchisoare? Se poate rezolva si pe cale administrativa - amenda, ore in folosul comunitatii? In eventualitatea pedepsei cu inchisoarea, ce durata s-ar presupune? In cat timp va primi sentinta? Persoana a fost prinsa ieri.

Mentionez ca persoana in cauza nu are bani pentru avocat.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:32, 8 Noiembrie 2016
Cazul e complicat pentru inculpat.
E greu de zis ce iese ca fiecare apărare difera de la caz la caz...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prinsi cu 4 g PaulB17 PaulB17 Acum 4 luni am fost prins cu niste prieteni,care aveau la ei 4g de cannabis,politisti ne'au dus la sectie unde am dat declaratii timp de vreo 3,4 ore,apoi ... (vezi toată discuția)
Greseala din trecut Adrian1998 Adrian1998 Buna ziua! Ma numesc Adrian si am 19 ani. In luna iulie a anului trecut am fost prins de jandarmi cu 15 grame de cannabis intr-un parc din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. ma numesc vali și sunt în planul de supraveghere ... Valii432 Valii432 Bună ziua. Ma numesc Vali și sunt în planul de supraveghere datorită săvârșirii infracțiunii trafic de droguri de risc, cumpărare și deținere de ... (vezi toată discuția)