avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate ionutinfo

Activitate ionutinfo

Sincer.. Nu. De asta întrebam... Am zis ca are vreo importantă acest aspect.

raluk0207 a scris:

Nu știu. Întrebați notarul care a redactat contractul.
Ați mai văzut vreodată vreun contract de vânzare unde sa se specifice câți copii are vânzătorul?

De curiozitate.. De ce exista acea întrebare în acel act? Dacă are sau nu copii?

raluk0207 a scris:

Nu.
Faptul ca vânzătorul are sau nu copii nu este o împrejurare hotărâtoare a validității actului.
Nu produce niciun efect juridic.

Acum aproximativ 25 de ani, tatăl meu a vândut un apartament. În actele de vânzare, el a declarat că nu are copii, deși avea trei copii la acel moment (eu și două surori mai mari), toți purtând numele lui de familie. Având în vedere că tatăl meu a făcut o declarație falsă în actele oficiale, există posibilitatea de a ataca acest act de vânzare? Este această situație considerată fals în acte și, dacă da, poate fi anulat actul de vânzare pe baza acestui fals?
Am încercat să merg să recuperez boxa. Totuși politia nu vrea sa audă despre martor vor neapărat factura sau bon fiscal.
Și nici nu am dovada ca am fost acolo un număr de înregistrare, nimic.

Drept Bunuri Uitate..
Salutare. În urma unei sesizări către politia locala din partea unui locatar de la un bloc vecin, s-a prezentat Politia Locala Galati. Agentul respectiv din Politia Locala a sugerat sa părăsim zona, eventual sa intram în casă... Plecând în casă am uitat o Boxa portabila lângă banca... Agentul respectiv în intervalul următor a luat boxa și a plecat. Am sunat la politie locală sa aducă boxa înapoi. S-a prezentat agentul respectiv, zicând că pentru acea boxa exista un "proces verbal de abandon"..ca mai apoi sa zică că defapt exista un proces verbal pentru "bunuri găsite" agentul cere un bon fiscal pentru a-mi înapoia boxa chiar la fata locului.. Bon fiscal pe care eu nu-l mai am.. Am achiziționat Boxa Portabila prin februarie 2021... Din Carrefour. Cum. Pot să-mi recăpăt boxa înapot fără bon fiscal? Sunt obligat să prezint bonul fiscal după atâta timp? Cat timp am obligația de a a păstra bonul fiscal?
Ce ar trebui sa fac să-mi primesc bunul personal ?
Buna ziua tuturor. Voi incerca sa fiu cat mai scurt si la obiect.
Un vecin, are hobby-ul de a bate un caine pe scara blocului.
Este vorba de un caine maidanez, care tot intra in scara blocului ori de cate ori are ocazia sa gaseasca usa scarii deschisa.
Acest vecin pare foarte deranjat de aceasta situazie, desi cainele este foarte bland, nu isi face nevoile pe scara blocului. Pur si simplu doarme!
Aces vecin continua sa il bata ori de cate ori il gaseste in scara.
Ma trezesc aproape in fiecare dimineata in urlete si strigaturi de disperare a caineleui. Se intampla asta si noaptea la 22-24 sau mai tarziu.
Ce masuri pot lua in cazul asta?
Pot sesiza polita locala? Pot face o plangere in scris ?
Multumesc anticipat pentru raspuns .
Răspuns la discuția Sanctiune disciplinara 5% - 10%
Ok. Va multumesc mult pentru raspuns

Cornel Vasile a scris:

In aceste conditii , se pot stabili doua sanctiuni disciplinare diferite sau chiar aceeasi sanctiune pentru doua fapte diferite.

Răspuns la discuția Sanctiune disciplinara 5% - 10%
Buna sera, Exact, Sunt pentru fapte diferite, am uitat sa precizez asta
Buna seara. In luna Ianuarie 2019 am primit de la angajator 2 convocari in vederea desfasurarii cercetarilor disciplinare.
Ulterior am fost sanctionat pentru cea dintai convocare cu o reducere de 10% al salariului pe 2 luni (Ianuarie si Februarie 2019)
Pentru a 2 a convocare primita in aceasi luna (Ianuarie 2019) am fost sanctionat cu o reducere de 10% a salariului in luna Februarie 2019.
E corect? Prin urmare in luna Ianuarie voi fi sanctionat de 10% si 20% in totalitate in luna Februarie. Legal se poate face asta ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Mulțumesc pentru lămurire. Am dreptul totusi sa reduc suspendarea la 30 zile ?