avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate titaniq

Activitate titaniq

Joha a scris:

Pretul este negociat de parti, asta inseamna sa nu fie derizoriu...in exemplu dat de dvs este ok, dubii se poate avea cand este mai mic de jumatate din pretul de expertiza.


Multumesc pentru raspunsuri si timp!
Joha a scris:

Trebuie trecut pretul real! Acesta trebuie sa fie sincer si serios. In plus tot ce este peste suma de 50.000 RON trebuie transferata prin banca din contul cumparatorului in cel al vanzatorului.Daca aveti pretul stabilit mai mic ca grila , notarul are obligatia sa raporteze acest lucru la ANAF. Oricum taxele in acest caz sunt calculate tot la pretul din expertiza imobiliara pentru uzul notarilor.


Adica daca pretul "de piata" al unui apartament este de 50.000 euro si tatal meu mi-l vinde cu 40.000 euro , acesta nu este pret real, sincer si serios?
cam ce procent din valoarea de piata a unui bun imobil ar fi bine sa fie trecut intr-un contract de vanzare cumparare, intre rude gradul II, pentru a nu fi atacabil de catre rudele de grad I ale vanzatorului sau a indeparta orice suspiciuni?

multumesc,
Buna ziua,

Bunicul are 2 fete, fetele au 1, respectiv 2 copii.
In 1994 bunicul a primit titlu de proprietate prin reconstituire conf. Lege 18/1991 , numai pe numele lui, pentru 4.5 Ha teren arabil.
Bunica a murit in martie 2015. Succesiunea dupa bunica s-a facut numai pentru casa+terenul aferent in care au locuit amandoi bunicii.
In decembrie 2015 bunicul face contract vanzare-cumparare pentru 1 nepot (fiul uneia dintre fete) pentru 2.2Ha teren.
Acum bunicul vrea sa faca act vanzare-cumparare pentru restul de pamant si pentru ceilalti 2 nepoti (fii celeilalte fete).
Relatiile intre cele 2 fete nu sunt bune.
Poate avea pretentii vreuna dintre fiicele directe ale bunicului, dupa moartea acestuia, la terenul vandut nepotilor?

Multumesc
bunicul a murit, iar toate actele (de proprietate, donatii, vanzare-cumparare, contract comodat pamant, arenda, certificat casatorie, certificat deces, etc) sunt la una dintre fete, care nu vrea sa le arate si celuilalt mostenitor. Ce se poate face in acest sens? Celalalt mostenitor poate deschide succesiune fara aceste acte?
Multumesc,
Răspuns la discuția mostenire, rezerva succesorala
nici-o idee?
Buna ziua,

Bunicul meu are 2 fete. Bunica a murit.
Bunicul are act de proprietate, numai pe numele lui, pe 4.5Ha teren arabil extravilan, impartit in 6 parcele.
Varul meu, fiul surorii mamei mele, s-a plins bunicului si l-a pacalit ca este sarac si nu are servici, desi este patron de firma cu profit de 30mii lei anual, si fara stirea mamei mele, bunicul i-a facut donatie pe 2Ha teren, o singura parcela, cea mai mare.
Se poate ataca actul de donatie?
Dupa moartea bunicului, matusa mea (mama varului), mai are drept la mostenire din cele 2.5Ha ramase?
Se poate considera terenul ramas ca rezerva succesorala, numai in partea mamei mele?

Multumesc,