avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate doinitahartagan

Activitate doinitahartagan

Buna seara. In dorinta unui sfat autorizat ,apelez la d-voastra .Cu ceva timp in urma (10 zile ),am facut o reclamatie impotriva patronului (la care lucrez de un an ,fara forme legale)la I T M.. Reclamatia are ca subiect ,amanarea angajarii cu forme legale si refuzul de a-mi platii ,zilele de concediu ,dupa ce mi-am exprimat dorinta de a pleca de la el . In urma unor discutii am ajuns la un consens cu patronul . Intrebarea este daca mai pot sa imi retrag plangerea facuta catre inspectoratul muncii?. Va multumesc pentru intelegere.
Buna seara. Sunt angajata ca agent de securitate la o firma . Obiectivul unde imi desfasor activitatea are camere video. Nu am fost informata de la bun inceput despre ele si nu mi-am dat acordul pentru a fi filmata video. Nu sunt semnalate printr-o pictograma cu o imagine reprezentantiva,unele camere sunt la vedere unele nu.Camerele sunt montate de firma la care sunt angajata doar pentru a ne urmari activitatea noastra a angajatilor.Noi ca agenti de securitate ar trebui sa supraveghem activitatea din fabrica,nu sa numaram si sa contabilizam intrarile si iesirile de marfuri.Tot ce transmitem este verificat pe camere de sefa de tura.Nu am voie se vorbesc cu angatii din fabrica sau cu colegii agenti. Cand intram in tura ne sunt luate telefoanele personale ,tigarile si mancarea si lasate la casa poarta.Angajatii din fabrica au telefoane la ei si le folosesc cand este nevoie. Noi ,nu !Cand am nevoie la toaleta trebuie de fiecare data sa anunt prin statie seful de tura pentru ai cere permisiunea.Statiile colegilor fiind toate deschise .Stie toate lumea ca eu trebuie sa merg la toaleta!Rad de noi angajatii fabricii auzind de cate ori transmitem prin statie.Si noapte cand dorm aud :receptionat si comunicati !Are cadru legal patronul?Sunt monitorizata in permanenta .Cred ca se actioneaza in afara legii.In fabrica se realizeaza componente de masini nu bombe atomice! Repet camerele sunt montate pentru noi.La intarea in tura suntem avertizati ca ne vad tot ce facem.Multa teroare si imi piere si cheful de munca.Ce ma sfatuiti ? Va multumesc.
Răspuns la discuția ajutor de handicap
Trebuie sa fiu angajata ca sa imi pot face dosarul de ajutor de handicap?
Buna ziua,din 1997 sufar de hipoacuzie sevara oala a evoluat si auzul este de 35% . Nu sunt angajata . Beneficiez de ajutor de handicap?Care sunt pasii de urmat.?Trebuie sa fiu angajata ca sa imi pot face dosarul de ajutor de handicap?Vechime in munca am 4 ani in tara si 2 ani in strainatate. Cu multumiri Hartagan Doina
Discuție intrebare
Am fost amgajata la privat.Am inceput munca 15 iulie dar contractul ce munca mi sa facut dupa o luna jumatate (1 septembrie)NU ar fi trebuit sa-mi faca contractul cu prima zi de munca respectiv 15 iulie? Este corect ?Dupa semnarea contractului am sesizat ca nu aveam nici numar de inregistrare la ITM .La scurt timp i-am cerut contabilei sa-mi dea un nr. de inregistrare a contractului de munca la ITM.Mi-a dat o fituica scoasa pe copiator de la revisal din care mare lucru nu intelegeam (reesea ca sunt angajata ,fara un numar fara nimic)La sfarsitul lunii noiembrie m-au dat afara pur si simplu,cu sedinta mare cu toate colegele .Motivul ...nici acum nu il stiu.Nu am avut nemotivate,concediu medicalsau invoiri .I -a deranjat ca eu le ceream ceva legal.Ce e de facut ?Cui sa ma adresez sa verific daca mi-au fost platite contributiile ?In contactul de munca sunt multe spatii necomplectate,l-am atentionat ca nu lucreaza legal.Contractele de munca le face contabila .Nu ar trebui sa aiba o persoana specializata pe resurse umane?Va multumesc.