avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate mirelina123

Activitate mirelina123

Răspuns la discuția Vanzare apartament
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Fie mergeti pe antecontract fie pe contract de vanzare cumparare in care sa stipulati ca daca pana la data de ... nu se achira restul de suma aveti dreptul sa-l evacuati si se considera reziliat contrctul fara notificari si fara interventia instantelor (pact comisoriu de gradul IV).

Multumesc fff mult!!! Puteti sa imi indicati si un temei legal va rog?
Buna seara!
Doresc sa vand apartamentul din proprietate. Cumparatorul imi plateste 85 % din pretul cerut iar diferenta o poate plati in urmatoarele 4 luni . Pentru a nu ma confrunta cu eventuale riscuri privind achitarea diferentei,ce clauze trebuie contina contractul de vanzare in momentul achitarii avansului de 85 % sau daca merg pe varianta unui antecontract de vanzare sunt obligata sa ii pun apartamentul la dispozitie cu obligativitatea de a achita el cheltuielile de intretinere pana achita diferenta ? Multumesc anticipat!
Buna ziua!
In luna Ianuarie 2017 am convenit in calitate de vanzator al unui teren agricol de cca.3 ha cu o persoana fizica printr-o chitanta de mana in care am stipulat avansul achitat de cumparator si totodata obligatia acestuia de a achita diferenta de suma pana la sfarsitul lunii martie 2017 data la care se vor perfecta actele de vanzare cumparare la notar. Dupa incheierea acestei chitante,noi am mai avut 3 persoane intetesate de cumpararea acestui teren si le-am refuzat.Mai mult acest teren l-am declarat la APIA ca il vindem si a fost scos de la fonduri .Intre timp persoana cu care am incheiat chitanta s-a razgandit,termenul stipulat in chitanta a trecut si acum ne cere banii de avans innapoi.Ce trebuie sa fac legal si daca chitanta de mana este valabila? Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Pentru vanzarea cca.3 ha de pamant extravilan am intocmit chitanta de mana cu cate un martor fiecare pentru avansul peimit de la cumparator,chitanta in care am stabilit termenul pana la care cumparatorul va plati diferenta pana la achitarea intregii sume negociate iar in caz contrar va pierde avansul platit. Intre timp cumparatorul s-a razgandit si imi solicita restituirea avansului dat. Mai mentionez ca din momentul incare am primit avansul conform chitantei,am refuzat 3 clienti potentiali cumparatoru. Fiind pus in aceasta situatie ce pot sa fac? Multumesc!
Buna ziua!
Sotul meu are un apartament proprietate personala intr-o localitate, alta decat cea unde locuieste in prezent.
In acest apartament locuiesc parintii sai care detin un SNC suspendat de cca.3-4 ani (fara activitate)si un cabinet -persoana fizica care sunt trecute pe aceasta adresa a apartamentului sau cu sediul social.Va rog sa-mi comunicati cum sa completeze declaratia pentru impozitul anual?
Răspuns la discuția O situatie delicata
Va multumesc pentru raspunsul dat,mi-a fost de mare ahutor!!!
Buna ziua!
In urma partajului succesoral benevol s-a stabilit cota parte a fratelui nostru vitreg iar eu si sora mea am ramas in indiviziune cu casa construita de mama noastra impreuna cu tatal nostru si cu sup[rafetele de pamant care le-au avut impreuna.Sora mea a plecat la munca in Spania si mi-a lasat mie procura notariala pentru a administra mostenirea de la parinti si eventual sa fac vanzarea.
Ce acte imi sunt necesare si ce trebuie sa fac sa pot efectua vanzarea mostenirii stabilita prin partajul benevol?
Va multumesc anticipat!