avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate CataAndrei

Activitate CataAndrei

Răspuns la discuția Fostul sot
Multumesc.
Asa vom face, dar doream si o alta parere
Discuție Fostul sot
Buna ziua,
Fostul sot al actualei mele prietene, o da in judecata precum copilul din timpul casatoriei celor doi nu este al lui, cu toate ca acum 15 ani, la nasterea baietelului, fostul sot a recunoscut copilul, lucru ce apare si in certificatul de nastere al baiatului.
In plus de asta, ii cere fostei sotii dovada veniturilor ei.
Actiunea lui vine, deoarece fosta sotia l-a dat in judecata pentru recalcularea pensiei alimentare, deoarece in lipsa veniturilor fostului sot din strainatate, i s-a stabilit o pensie alimentara modica.

Cu ce actiune s-ar putea raspunde?
I s-a propus sa faca testul adn dar a refuzat.

Multumesc
Buna ziua,

As vrea sa stiu daca din prima oferita unui angajat se opresc contributiile sociale.

Prima mi-a fost adaugata pe fluturas, alaturi de salariu.

Este normal ?
Multumesc mult !
Copilul s-a nascut pe 27 octombrie 2000.
Amenintarile au inceput de cand copilul a inceput sa-i scrie tatalui reprosandu-i ca actuala sotie il tine departe de el. Amenintarea suna cam asa : " Fac test de paternitate si iti iau copilul si il cresc in Irlanda" , asta ameninta sotia actuala, nu tatal.

Actuala sotie si tatal, domiciliaza acum in Irlanda, obtinand nu de mult timp si cetatenia.
Pensia alimentara stabilita in urma divortului, nu a fost platita cu regularitate.
Tatal nu s-a implicat in cresterea, relatia cu fiul deloc. Copilul a fost vizitat din an in paste, deoarece actuala sotie nu ii permite tatalui sa-si vada propriul copil, nici sa-l sune sau sa converseze cu el pe facebook. A aflat de la copil ca tatal l-a vizitat si a deranjat-o foarte tare, creand o situatie tensionata.
Tatal s-a implicat in cresterea copilului prin sentinta data in urma divortului si anume la plata pensiei de intretinere, nimic mai mult. In momentul in care au divortat in 2008, tatal lucra in Romania si s-a stabilit o pensie lunara de întretinere în suma de 135 lei lunar, începând din data de 6.08.2008, pâna la majoratul copilului.

In 2015 a fost chemat in tribunal pentru majorarea pensiei de intretinere minor si a fost data solutia de mai jos : " Dispune majorarea pensiei de întretinere de la suma de 135 de lei lunar, stabilita prin sentinta civila nr. ...pronuntata în dosar nr. ...al Judecatoriei ..., la o suma lunara egala cu o patrime din salariului de baza minim brut pe tara garantat în plata.

Obliga pârâtul la plata pensiei de întretinere în cuantum de 1/4 din salariului de baza minim brut pe tara garantat în plata de la data introducerii cererii de chemare în judecata, respectiv 15.09.2015, pâna la majoratul minorului."

Buna seara tuturor,

As dori daca se poate sa ma ajuti in situatia mai jos prezentata :

In timpul casatoriei s-a nascut minorul R., parintii au divortat la o perioada dupa nasterea lui, pe certificatul sau de nastere in dreptul tatalui apare numele acestuia.

A avut loc procesul de divort si de incredintare minor, acesta ramanand in grija mamei.

Tatal a fost dat in judecata pentru pensia de intretinere a minorului, iar acum actuala sotie o ameninta pe mama minorului R ca va cere paternitatea copilului si ca il va lua de langa ea.

Se poate face acest lucru ? Ce ma sfatuiti sa fac ?

Multumesc
Răspuns la discuția marirea pensiei alimentare

In cazul in care paratul si-a schimbat locul de munca si nu se cunoaste detalii despre, cum se procedeaza?


Multumesc.


Răspuns la discuția marirea pensiei alimentare
Buna ziua,

In familia mea in prezent se deruleaza o actiune de majorare a pensiei alimentare.
Reclamanta a depus la Judecatoria Satu Mare documentele necesare in vederea obtinerii acestei majorari.Paratul nu se afla in Romania, reclamanta a completat detaliile despre parat : societatea unde is desfasoarea activitatea si tara .
Actiunea a fost depusa in luna a IX-a 2015, au avut loc deja 3 termene in care s-a dat urmatoarea solutie : Amânat în vederea efectuării comisiei rogatorii interţionale încuviinţate în cauză.

Banuiala familiei este ca el si-a schimbat locul de munca si din aceasta cauza se tot amana.

In cazul in care paratul si-a schimbat locul de munca si nu se cunoaste detalii despre, cum se procedeaza?


Multumesc.
Am inteles.
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastre prompte si pentru timpul acordat.
In cazurile de genul, ce rata de succes are inceperea urmaririi penale ? Dovezile sunt reprezentate de mesaje text pe telefon si pe adresa de facebook de pe diferite conturi facute aleatoriu.
Pe partea de hartuire si amenintare am inteles demersurile ce trebuiesc facute, dar pe partea de munca ilegala in Uk as putea sa fac vreo sesizare la vreo institutie?

Multumesc mult pentru raspuns.