avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Reclamatie persoana ce are cazier si urmeaza sa plece ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Reclamatie persoana ce are cazier si urmeaza sa plece sa lucreze la negru in UK

Buna ziua tuturor,

As vrea daca se poate sa ma sfatuiti in legatura cu o problema.Problema consta in faptul ca exista un tip ce se tine dupa fosta lui prietena, actuala mea sotie, oriunde ne-am duce, un timp ii trimitea pe facebook si pe telefon mesaje de amenintari, acum a reinceput cosmarul amenintand ca o sa vina in Uk pentru a o prinde.
Omul are cazier judiciar, in Spania are interdictie, iar in Uk a fost solicitat un echipaj de politie cand a incercat sa o sugrume, nu s-a facut la momentul respectiv reclamatie deoarece in familia lui exista cineva ce lucreaza in politie.Problema este ca nu stiu unde sa ma adresez sau cum sa procedez pentru a nu il enerva si mai tare, deoarece avem un copil si ne temem ca i-ar putea face rau, deoarece in trecut a sunat la scoala unde copilul invata sa spuna ca in cladire se afla o bomba.
Ma gandesc sa depun o reclamatie sa-i fie interzisa intrarea in UK deoarece are cazier si va urma sa munceasca la negru, insa cred ca imi trebuie mai multe date despre el, iar eu cunosc doar numele, date despre unde locuieste in Romania si primele 9 litere din cnp...

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
CataAndrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: CataAndrei , utilizator 13:19, 13 Februarie 2016
Inteleg ca dvs. sunteti in UK, iar faptuitorul este in Romania si va ameninta ca vine peste dvs. in UK. In acest caz, este incidenta aplicarea legii penale romane in spatiu, respectiv infractiunea de amenintate si/sau hartuire, caci despre astea vorbim, se savarsesc in totalitate/in parte pe teritoriul Romaniei, fapt pentru care in prima faza este incidenta legea penala romana, iar daca infractiunea se continua si in UK, va fi incidenta si legea de acolo.
Ca atare, puteti inainta o plangere catre autoritatile romane (politie sau parchet, prin posta, fax, email) pentru a dispune inceperea urmaririi penale impotriva faptuitorului (este important sa aveti dovezi in sustinerea celor declarate), Apoi, daca se pune in miscare urmarirea penala, respectiv actiunea penala veti primi o comunicare in acest sens si o copie dupa ordonanta procurorului.
Puteti delega un avocat din Romania care sa se ocupe de chestiune si care sa primeasca actele comunicate de catre organele de urmarire penala. Bun, apoi, daca se emite ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, solicitati luarea masurii de interdictie de a parasi tara pentru faptuitor (chiar daca nu se va dispune, nu va costa nimic sa o cereti), si ulterior cu copia de pe ordonanta si comunicarea primita de la organele romane (tradusa in english si legalizata) sesizati politia uk, autoritatea de frontiera uk si misiunea consulara romana (evantual pentru indrumari), despre pericolul pe care in reprezinta individul si despre iminenta savarsirii unei infractiuni pe teritoriul UK. Apreciez ca este important sa va reprezinte cineva de incredere (avocat) in Romania, ca sa nu faceti greseli procedurale in demersul dvs. Ok?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
trandafir2, moderator
In cazurile de genul, ce rata de succes are inceperea urmaririi penale ? Dovezile sunt reprezentate de mesaje text pe telefon si pe adresa de facebook de pe diferite conturi facute aleatoriu.
Pe partea de hartuire si amenintare am inteles demersurile ce trebuiesc facute, dar pe partea de munca ilegala in Uk as putea sa fac vreo sesizare la vreo institutie?

Multumesc mult pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
CataAndrei, utilizator
1) Nu exista evidenta sau statistica cu dispunere/nedispunere incepere UP in cazurile de gen, insa din total plangeri/denunturi/petitii penale, apreciez ca se dispune neinceperea UP in 80% din situatii (este normal). Insa dvs. nu trebuie sa va raportati la altii, ci la situatia dvs.
2) Dovezile, oricare ar fi, trebuie sa existe, caci sunt extrem de importante pentru dispunerea inceperii UP
3) Cu munca ilegala in UK, va interesati acolo la autoritatile din UK si la misiunea diplomatica romana (personal apreciez ca nu este treaba dvs. daca individul lucreaza acolo legal sau ilegal, ce face, unde sta etc, caci este dreptul si libertatea lui de munca si deplasare, reglementat de norme europene, iar daca incercati sa ii limitati drepturile, abuziv, este posibil ca sa cadeti dvs sub incidenta legii penale).
Dvs. trebuie sa va limitati la problema si protectia familiei dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
trandafir2, moderator
Am inteles.
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastre prompte si pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se poate dispune renuntarea la up? aidu aidu Potrivit prev. art. 318 C.pr.pen (2) Când autorul faptei este cunoscut, la aprecierea interesului public sunt avute în vedere şi persoana suspectului sau ... (vezi toată discuția)
Hartuire , amenintare , distrugere. Georgian_p Georgian_p Buna ziua , Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am ... (vezi toată discuția)
Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)