avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Activitate freeluz

Activitate freeluz

Răspuns la discuția raport de activitate telemunca
Poate nu am fost destul de clară... angajatorul vrea să facă în așa fel încât raportul de activitate să nu conțină nimic, pentru a raporta activitatea desfășurată la domiciliu drept CFS și pentru a cere înapoi banii plătiți cu salariul respectiv. Așa se pune problema. Abuz sau nu?

Cornel Vasile a scris:

Angajatorul este în drept să verifice activitatea telesalariatului, în condițiile stabilite prin contractul individual de muncă, regulamentul intern și/sau contractul colectiv de muncă aplicabil, în condițiile legii.

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am solicitat sa lucrez de acasa, avand in vedere situatia de urgenta si necesitatea zadarnicirii raspandirii infectiei cu COVID-19 (meseria este de traducator). Seful ierarhic mi-a spus ca trebuie facut raport de activitate, si daca nu am avut activitate, se va considera ca perioada lucrata de acasa va fi CFS si mi se va imputa salariul platit pentru aceasta perioada. Va rog sa-mi spuneti daca acest lucru este legal, avand in vedere ca seful ierarhic trebuie sa repartizeze sarcini de serviciu. Mi se pare un abuz. Multumesc!
@ynocentta Corect. Întrebarea era, cât este de legală solicitarea pentru o declarație pe propria răspundere a locatarilor, la notar? Nu vi se pare un abuz?
Acoperisul este facut fara autorizatie, pe cheltuiala locatarilor, fara implicarea asociatiei. Primaria someaza la randul ei, prin politia locala (au dat si amenzi) asociatiile sa demoleze aceste acoperisuri, sau sa intre in legalitate.
Buna ziua! Locatarii de la etajul 4 al unui bloc au fost de curand somati sa dea o declaratie pe propria raspundere, la notar, in cazul in care nu sunt de acord sa demoleze acoperisurile construite fara autorizatie. Prin intermediul acestei declaratii pe propria raspundere, presedintele si administratora vor sa isi decline responsabilitatea, ei fiind direct raspunzatori in cazul unor evenimente/accidente cauzate de fenomenele meteo extreme. Va rugam sa ne spuneti daca este o baza legala care sa permita obligarea locatarilor prin aceasta maniera de intimidare si ce masuri pot fi luate pentru a ne apara de aceste abuzuri.
Buna ziua,

Am postat o intrebare/topic si as dori sa o sterg, fara sa fie nevoie sa sterg/dezactivez contul. Cum procedez?
Este vorba de subiectul deschis aici :
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Multumesc!
Buna ziua,
In primul rand imi cer scuze daca a mai fost deschis un subiect asemanator.
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje. Recent politia locala a demarat o serie de actiuni pentru constatarea acoperisurilor tip sarpanta construite fara autorizatie (actiunea a fost relatata si in presa locala). Cum este cazul si blocului nostru, am primit si noi o notificare prin care ni s-a adus la cunostinta ca asociatia a primit amenda de 1000 lei, prin reprezentantul acesteia, presedintele asociatiei care ulterior, in loc sa conteste aceste amenda (cum alti presedinti de asociatie au procedat) a preferat sa treaca amenda la cheltuielile de intretinere, in mod egal la toti locatarii. Locatarii au platit amenda din pacate si din nefericire!! (desi nu stiu cati dintre ei s-au interesat daca se poate contesta aceasta amenda si cati stiau ca legea se prescrie in 3 ani... no comment). Si totusi... implicarea asociatiei in constientizarea acestei contestari a fost zero. Amenda a fost trecuta la plata fara alte comentarii sau precizari. Urmatorul pas a fost o "consultare" cu locatarii in care li s-a cerut parerea vizavi de modul in care se va proceda: fie luarea masurilor pentru intrarea in legalitate (nu s-a specificat prea clar si detaliat ce presupune acest lucru si ce costuri implica) fie demolarea sarpantei si refacerea hidroizolatiei / revenirea la starea anterioara. S-a facut un tabel pentru strangerea semnaturilor. In tot acest timp, implicarea asociatiei (in afara de cazul strangerii sumei pentru achitarea amenzii, prin trecerea sumei la intretinere) a fost zero. Chiar si in cazul masurilor pentru intrarea in legalitate, s-a dat de inteles ca tot locatarii trebuie sa se descurce, in speta cei de la etajul 4, care sunt "cei mai afectati" (tot ei sunt responsabili si cu strangerea semnaturilor in acest tabel). In mod deosebit, presedintele "se spala e maini" si motiveaza si ca asa a preluat, acoperisul fiind construit anterior venirii lui la aceasta asociatie.
Avem termen pana in luna martie sa strangem semnaturi, in vederea demararii strangerii sumelor necesare pentru refacerea hidroizolatiei, avand in vedere ca majoritatea locatarilor au inteles (si din auzite) ca e mai convenabila varianta demolarii.
Am dori sa stim cum e mai bine sa procedam in continuare. Nu stim exact ce implica intrarea in legalitate / obtinerea autorizatiei si mai ales ce costuri implica. Si am inteles ca avand in vedere ca am achitat amenda, e ca si cum ne-am semnat sentinta... Ulterior politia locala va da in judecata asociatia ? In acelasi timp locatarii de la ultimul etaj ar dori sa nu se demoleze acoperisul (motivele fiind evidente). Ce ne recomandati in aceasta situatie ? Cu multumiri!