Buna ziua stimati consultanti ! Am si eu o problema in legatura cu fostul serviciu al sotiei mele;pe scurt incerc sa va relatez nedumerirea mea si sper ca prin amabilitatea dvs. sa primesc un raspuns cu date si legi(articole) concrete.Sotia mea a lucrat ca si functionar la DGASPC Mehedinti pana anul trecut (iunie 2016) cand i s-a spus ca in noua organigrama de incadrare nu mai are functie si nici alt loc.I s-a dat concediul de odihna pe care nu il luase pana la acea data,dupa care i s-a spus ca are o perioada de suspendare pana anul acesta in cazul in care se gaseste vreun loc liber.Astazi a fost sa-si depuna demisia si i s-a zis ca nu i se face lichidarea pana cand nu plateste cam 800 ron,contravaloarea concediului care i s-a acordat anul trecut .Dar timp de un an nu i s-a zis nimic despre acest lucru.As dori sa aflu si eu in ce baza(si daca este legal) sa i se ceara acesti bani.Eu stiu ca cine greseste plateste conform legilor,sotia mea nu a cerut nici un ban pe concediu,pur si simplu i-au intrat pe card.As dori din suflet sa ma ajutati cu niste raspunsuri concrete,care sa faca referiri si la legile corespunzatoare,enentual si monitorul oficial in care sunt publicate.Cu multa consideratiune,va multumesc anticipat !!!
Multumesc,insa am o nelamurire legata de cardul de sanatate.Eu locuiesc in Severin(Mehedinti) si vreau sa ma mut in Dolj.Am divortat si trebuie sa-mi schimb si numele(sa trec la numele de fata) dar si domiciliul.Dupa schimbarea buletinului trebuie sa schimb si cardul de sanatate dar nu stiu in ce judet trebuie schimbat avand in vedere ca de la 1 Iunie trebuie sa intru in somaj de la serviciul care l-am avut in Severin.Sunt foarte nelamurita si nu stiu cum sa procedez ca totul sa fie legal.Va rog sa ma ajutati !!!
Buna seara !!! In urma divortului am schimbat cartea de identitate,revenind la numele anterior de fata insa cardul de sanatate a ramas tot pe numele de familie al fostului sot.As dori sa stiu daca este necesara schimbarea acestuia si daca da care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmez.Cu multa consideratiune si respect va multumesc anticipat !!!
Buna ziua!Socrul meu a lucrat in S.R.I.si avea pensie militara de stat.Pe data de 3 Martie anul curent a decedat.Intrebarea mea este daca in aceasta luna mai primeste pensie.Multumesc frumos !
Buna ziua !Incepand cu data de 1 Februarie mi-am schimbat domiciliul in alt oras unde am inchiriat un apartament.Am mers la Evidenta Populatiei unde mi-am facut viza de flotant pe adresa respectiva,pentru o perioada de 1 an.Intrebarea mea este daca am dreptul sa-mi schimb gazda in aceasta perioada,iar daca da, va trebui sa merg din nou la Ev.Populatiei?Mentionez ca in locatia in care stau acum cu chirie nu am nici un contract incheiat si semnat.Multumesc anticipat !
Buna seara!In anul 2011 cand sotul a divortat,am hotarat sa revin la numele de familie anterior casatoriei dar din motive medicale nu am mai facut-o.As vrea sa stiu daca acum pot schimba actul de identitate cu numele initial si daca exista vreo sanctiune pentru ca nu am facut acest lucru atunci in urma hotararii judecatoresti.Multumesc anticipat!