avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbare card de sanatate la schimbarea numelui
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbare card de sanatate la schimbarea numelui

Buna seara !!! In urma divortului am schimbat cartea de identitate,revenind la numele anterior de fata insa cardul de sanatate a ramas tot pe numele de familie al fostului sot.As dori sa stiu daca este necesara schimbarea acestuia si daca da care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmez.Cu multa consideratiune si respect va multumesc anticipat !!!
Eliberarea cardului duplicat, in caz de schimbarea datelor personale (nume) se face in baza cererii, (care poate fi vizualizata/descarcata in josul paginii), copiei dupa actul de identitate,actele doveditoare privind modificarea numelui si a dovezii platii contravalorii cardului.

[ link extern ]
Multumesc,insa am o nelamurire legata de cardul de sanatate.Eu locuiesc in Severin(Mehedinti) si vreau sa ma mut in Dolj.Am divortat si trebuie sa-mi schimb si numele(sa trec la numele de fata) dar si domiciliul.Dupa schimbarea buletinului trebuie sa schimb si cardul de sanatate dar nu stiu in ce judet trebuie schimbat avand in vedere ca de la 1 Iunie trebuie sa intru in somaj de la serviciul care l-am avut in Severin.Sunt foarte nelamurita si nu stiu cum sa procedez ca totul sa fie legal.Va rog sa ma ajutati !!!
Pe cardul de sanatate nu este inscris domiciliul si nici CNP.

Dupa ce va schimbati numele si domiciliul si intrati in posesia cartii de identitate cu noul domiciliu si numele purtat anterior casatoriei, solicitati casei de asigurari de sanatate de la noul domiciliu eliberarea unui duplicat de card in baza documentelor care dovedesc schimbarea numelui (copie CI, copie certificat de divort unde apare numele sotilor dupa divort).

Puteti obtine informatii mai concrete apeland gratuit la TELVERDE 0800.800.950 (este scris pe spatele cardului). ;)
Multumesc din suflet !!!:kissing:
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
. :">
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2016
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare permis de conducere dupa casatorie si schimbare de dpmiciliu mernok82 mernok82 Imi puteti spune care sunt actele necesare pentru schimbarea permisului de conducere si a talonului, in urma schimbarii numelui si a domiciliului dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume alinutzaalialfonso alinutzaalialfonso in urma cu 3 ani am divortat si am pastrat numele fostului sot acum vrea sa pot trece dinou la numele meu de fata ...ce pasi trebuie sa urmez sa-mi pot ... (vezi toată discuția)
După divorț vreau să-mi schimb buletinul deoarece am revenit ... lovemetender lovemetender După divorț vreau să-mi schimb buletinul deoarece am revenit la numele de fată, dar soțul nu-mi da certificatul de naștere al copilului. Pot să-mi ... (vezi toată discuția)