avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate Gillyan

Activitate Gillyan

Buna seara,
Sunt proprietarul unei garsoniere (persoana fizica) si am incheiat aseara un contract de inchiriere cu un chirias care a semnat pentru 12 luni. Urmeaza sa-l inregistrez la ANAF in termenul legal de cateva zile.

Astazi insa spune ca vrea banii inapoi atat pentru prima luna cat si pentru garantia de inca o luna, pentru ca nu are stampila si nr de inregistrare de la ANAF.

Contractul semnat prevede in caz de reziliere, acordul scris al ambelor parti, cu anuntarea partilor cu minim 30 zile inainte de plecarea chiriasului..

Cum trebuie sa procedez legal (mentionez ca ma terorizeaza cu apeluri si mesaje pe Whatsapp)? Conform contractului semnat aseara, poate iesi peste 30 de zile si ii voi restitui din garantie restul ramas dupa plata intretinerii si curentului pe luna in curs cand vor fi afisate cheltuielipe cu intetinerea si va veni factura la curent.

El zice ca nu are nici 24 de ore de cand a renuntat, de parca contractul semnat intre parti nu ar insemna nimic...

Multumesc anticipat.
Buna seara,
Sunt proprietarul unei garsoniere (persoana fizica) si am incheiat aseara un contract de inchiriere cu un domn care a semnat pentru 12 luni si urmeaza sa-l inregistrez la ANAF in termenul legal de cateva zile.

Astazi spune ca vrea banii inapoi atat pentru prima luna cat si pentru garantia de inca o luna, pentru ca nu are stampila si nr de inregistrare!

Contractul semnat prevede acordul scris al ambelor parti, cu anuntarea partilor cu minim 30 zile in avans.

Cum trebuie sa procedez legal (mentionez ca ma terorizeaza cu apeluri si mesaje pe Whatsapp)? Conform contractului poate iesi peste 30 de zile si i se restituie din garantie restul ramas dupa plata intretinerii si curentului.

El zice ca nu are nici 24 de ore de cand a renuntat, de parca contractul semnat intre parti nu ar insemna nimic...

Multumesc anticipat!
Multumesc domnilor moderatori!
bun, si daca fiul meu nu plateste acest debit, nu are bunuri, nu are loc de munca, are un tratament psihiatric, ce pot sa-i faca? practic nu au ce sa execute, daca s-ar pune problema asa.
Fiul este major si era major si acum doi ani (avea 19 ani). Acum are 21 de ani, nu are tutore, nu are venituri si nici bunuri pe numele lui. Contul sau bancar este gol ...
De asemenea, el a contestat atunci la politie faptul ca a fost gasit vinovat.
Din cate stiu, desi nu sunt jurist, aceasta datorie s-ar prescrie in 5 ani.
Buna ziua,
Fiul meu care avea acum doi ani 19 ani, conducea o trotineta si a sters un stop al unei masini Kia Sportage care s-a oprit brusc in fata lui, rezultand o foarte mica crapatura in stop.
Masina avea acoperire Casco prin Groupama, si din procesul verbal intocmit de inspectorul de daune rezultau lezionate "bara spate parte inf" si "lampa sp ext st cpl". Baiatul meu urma un tratament psihiatric, iar Groupama dupa ce a vazut ca nu a raspuns solicitarii scrise, i-a intentat proces civil cerand aprox 2100 lei + dobanda pentru care am primit instiintare acum 2 zile.
Ce risca daca nu se prezinta la acest proces civil si daca nu plateste, avand in vedere starea lui psihica si faptul ca nu are niciun bun pe numele lui?
Multumesc frumos!
Buna dimneata,

Va rog frumos sa dati o solutie pentru cazul fiului meu elev in clasa a XII-a (deja major):

Ma aflam pe Soseaua Oltenitei pe trotineta electrica avand in fata mea 2 autohevicule, cel din fata mea semnalizand si facand stanga brusc si disparand apoi in trafic din cauza celui din fata lui care se oprise brusc (desi semnalizase dreapta!). Vazand semnalul de dreapta al celui dintai care a ajuns sa nu mai faca nimic si sa ramana acolo pe loc cauzand intregul haos, am semnalizat si eu rapid la stanga ca autovehiculul din fata mea care a evitat coliziunea si a disparut in trafic. Am fost nevoit sa bruschez ghidonul atingand cu partea dreapta a manerului ghidonului sa sterg stop-ul stang al masinii care a produs tot haosul, ca sa nu imi produc rani mai grave (am avut rani interioare de la soc!). Cand m-am uitat pe geam am vazut ca soferul acestei masini ori termina de citit mesaje ori o convorbire telefonica, in timp ce comunica cu persoana de sex feminin din dreapta lui, facandu-mi semn sa o iau inainte ca nu-i grav ce s-a intamplat. De panica ca venea o alta masina de pe banda stanga cu viteza (am si dat semnalul rapid pentru a nu ma lua cineva din spate pe capota!). Deci ca sa se inteleaga, eu am incercat sa nu intru in portbagajul primului participant la trafic (cel care a produs toata pb prin semnalizarea sa la dreapta pe care nu a indeplinit-o) asa cum a reusit si al doilea autovehicul (cel din fata mea care a si disparut intre timp) si facand stanga brusc pt a evita cloiziunea ma temeam sa nu ma ia cineva din banda stanga pe capota!
Mi-am continuat drumul ca nu a fost nimic grav, dar panicat de situatia neverosimila, virând la stanga ca sa ma opresc undeva simtind ca poate o sa vina cel ce a creat haosul sa ma intrebe de stergerea stopului lui cu manerul trotinetei si m-am retras undeva ca aveam nevoie la baie. Cand m-am intors cu fata l-am vazut pe acesta ca vine catre mine intrebandu-ma de ce am fugit, eu raspunzandu-i ca nu am fugit, ci am stat acolo ca sa il astept si ca sa urinez si nu aveam unde opri crezand ca el nu o sa vina dupa mine ca e o banalitate, dar totusi m-am oprit din cauza ca am simtit ca nu o sa fie bine daca fug cu adevarat, luand decizia sa astept eventuala lui sosire in parcare.
Am fost sa vedem dauna ,era un stop spart cu un diametru de aprox. 5 cm sau mai putin si i-am cerut iertare pentru dauna, mai ales ca la ce evitasem, dauna asta era un mizilic.
I-am cerut sa nu sune la politie si sa rezolvam intre noi si am cazut de acord. L-am intrebat cat este farul, acesta dandu-mi sume prea mari (1000 lei), la care eu i-am spus ca nu poate fi asa. Acesta si-a scos insigna de la politie/armata si mi-a spus sa vorbim altcumva (incercare de intimidare)... In plus, mi-a cerut sa bag trotineta de 1000 de euro la amanet (desi fusese cumparata de mine cu 500 de euro la oferta limitata) ca sa ii dau mai multi bani decat trebuia! Eu am refuzat acest lucru deoarece nu nu mi s-a parut normal sa am atatia bani in mana ca sa poata cere mai mult, asa ca am cazut de acord sa mergem la un service ca sa aflam pretul real al stopului. A fost de acord, l-am lasat sa urce trotineta in portbagaj la partea legata de delicatete ca sa nu ii mai produc vreo alta posibila dauna ca parea ca mai vrea sa mai fac o zgarietura ceva pe portbagaj ca o punea cam stramba asa ca sa ma faca pe mine sa o imping prost, moment in care si-a folosit forta ca sa nu isi produca urmatoarea dauna inevitabila de unul singur!
Pe drum, in timp acesta vorbea la telefon (conducand spre service) cu diferiti prieteni (poate din armata/politie sau cine stie?) a primit indicatia sa opreasca primul echipaj de politie pe care il vede ca sa fie totul ok si sa constate acestia ce s-a intamplat, dar nu am găsit nici unul. Iar suna și își lua indicații să meargă la poliție, ba să ma ducă cu el, ba să meargă singur, ba mâine, ba imediat, iar până la urma unul dintre prietenii lui i-a spus ceva de genul să ne vedem noi de treaba noastra cu service-ul și să o rezolvam cu frumosul. Am mers pe la 3 sau 4 service-uri, dar nu am găsit stop-ul potrivit. A sunat la Kia, aceia nu răspundeau și a mers la blocul meu, unde i-am lăsat trotineta în portbagaj ca sa nu zica ca ma urc in bloc si nu ma mai intorc cu banii și mi-am scris numărul lui de înmatriculare ca sa nu o fure.
Am urcat sus degrabă, le-am povestit alor mei cele întamplate și le-am cerut 1000 de RON bani cu împrumut (am 18 ani, sunt elev si ma gandeam sa lucrez in livrari mancare la domiciliu ca sa nu apas pe familie cu treaba asta) si mi-a venit in cap sa verific cat costa stop-ul cu adevarat și am văzut diferite prețuri mai mici, prinzându-mă ca acesta vrea bani și nu reparația stop-ului, iar când m-am întors i-am explicat că nu am atâția bani și că stop-ul costa mult mai puțin, în jur de 378 de lei maxim și i-am spus ca-i aduc 400. A spus ok.
Am scos trotineta din portbagaj ca sa nu o fure, asta abia dupa ce i-am spus ca sun la politie daca nu o scoate ca nu isi dorea acest lucru, voia sa plece nezicand nimic de trotineta avand parca o parere de rau că nu o uit sau că nu o poate lua, i-am cerut maxim 10 minute timp să nu plece din locul respectiv si mi-a cerut cartea de identitate pana ma intorc cu banii. Mi-a aratat un fel de insigna cica de politist (mie mi s-a parut surpriza de la pufuleti!), iar eu i-am lasat documentul cerut.
A scos trotineta din portbagaj, am urcat cu ea sus, am luat 400 de lei si in 5-6 minute eram deja langa masina lui in care era urcat deja accelerand crezand ca nu ma mai intorc. Am fost nevoit sa fug ca sa-l prind si la geamul lui sa-l intreb ce face si de ce pleaca, acesta aflandu-se la telefon cu avocatul (?), luandu-si sfatul sa plece de acolo fara sa ma ia nici un ban si sa depuna o plangere la politie... Mi-am luat inapoi documentul, ne-am salutat și am plecat fiecare în treaba lui.
Astazi m-am trezit cu o instiintare la posta ca trebuie sa ma prezint peste o saptamana la Brigada Rutiera cu trotineta, altfel primesc amenda de la 1305 lei in sus!

As vrea sa intreb ce trebuie sa fac ca sa ma apar de abuzul acestui sofer. Multumesc frumos.


Buna seara, domnule avocat Simion

Ceea ce m-a frapat este ca dumneaei chiar m-a presat luna aceasta, in mod injustificat, sa-i dau "rata" de 300 lei: eram racita si nu puteam iesi din casa si am sunat-o inainte de data stabilita pentru plata sa-i spun ca ma simt rau, drept pentru care o rugam sa astepte cateva zile pana sa-i primeasca.

Daca luna trecuta i-am dat 300 lei pe 8 septembrie, luna aceasta deja din 5, cand eu am sunat-o, a insistat sa vina personal ca sa-i ridice din fata blocului in care locuiesc, data fiind situatia mea privind sanatatea!

Tocmai aceasta insistenta si presiune injustificate, precum si lipsa de sensibilitate, pe care le-am simtit, ma fac sa cred ca eu pot, in mod legal, in orice moment, sa intrerup plata.

Va rog frumos sa-mi spuneti cum sa pun legal problema, astfel incat sa nu platesc inutil servicii pe care nu le primesc.

Cu deosebita consideratie,
Geanina

Buna ziua,

Am platit consultatia 100 lei apoi, in alta zi, am semnat un contract de reprezentare cu doamna avocat (in valoare totala de 3000 lei) in vederea reprezentarii in procesul de divort intentat de sotul meu pe 29 mai 2017. Am platit 1000 lei la semnarea contractului si mi-a facut intampinarea cu greseli de limba romana si chiar de nume (scriind numele copilului in loc de numele sotului)!. Am depus-o eu la judecatorie si tot eu am revenit ca sa depun hartia prin care doamna corecta greseala cu numele sotului.

Am avut o intalnire cu avocata mea si avocatul sotului (la sediul avocatului sotului), in august, pentru a le comunica acestora hotararea noastra de a nu ne prezenta la proces pentru ca, noi doi - sotii - ne-am impacat si am decis sa nu ne prezentam la primul termen (6 septembrie 2017), astfel incat procesul sa se suspende (pentru maxim 6 luni).

In 8 septembrie 2017, i-am mai dat 300 lei, iar in 5 octombrie 2017, am mai platit-o cu 300 lei. Mi-a taiat chitante.

Avand in vedere ca noi, partile ne-am impacat si dumneaei nu depune niciun efort pentru mine, cum pot anula contractul care stipuleaza ca trebuie sa-i dau degeaba cate 3oo lei lunar pana la 3000 lei?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Geanina
Buna ziua,
Sunt casatorita la Oficiul Starii Civile sector 5 cu sotul meu, cetatean italian, inca din 2001. Am observat ca pe certificatul de casatorie, ultima cifra a CNP- ului meu este trecuta gresit. Ce implicatii are acest lucru? Mentionez si ca certificatul de casatorie a fost transcris la autoritatea starii civile italiene, casatoria fiind recunoscuta inca de acum 15 ani si pe teritoriul statului italian, acum eu avand dubla cetatenie. Pot sta linistita sau trebuie sa fac ceva? Multumesc anticipat.