avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Activitate ToaderConsultanta

Activitate ToaderConsultanta

Răspuns la discuția Cererea auditului financiar.
daca societatea nu este de interes public, atunci auditul nu poatefi solicitata decat de asociatii sau administratorul societatii. In cazul in care se constata ca sunt neconcordante intre situatiile financiare si realitate, acestea pot fi corectate ulterior , la momentul constatarii lor prin intermediul contului 117. In cazul in care aveti interes in constatarea acestor neconcordante , depuneti o informare in acest sens la ANAF, documentata si explicata privind constatarile dumneavoastra, iar ANAF-ul in urma unui control stabileste, sau nu diferente financiare/ fiscale fata de situatiile depuse
Răspuns la discuția Impozit de la 1 ianuarie 2024
va plati impozit pe profit de 16%. toate societatile comerciale fara angajati sunt obligate sa iasa de la impozitul pe venit si sa se inregistreze ca platitoare de impozit pe profit.
Răspuns la discuția Cererea auditului financiar.
Auditul poate fi solicitat de oricare dintre asociati, chiar si de catre administrator, ori de cate ori sunt aspecte care trebuie clarificate, sau pur si simplu pentru confirmarea si intarirea convingerii ca toate operatiunile financiar -contabile au fost intocmite conform legislatiei in vgoare.
SPETA: O societate devine platitoare de tva prin depasirea plafonului prevazut de lege. Intocmeste si depune declaratii de TVA trimestrial, plateste TVA-ul catre stat si dupa ceva vreme constata ca se incadreaza la scutirile prevazute de codul fiscal la articolul 294 (adica nu trebuia sa devina platitor de tva, ca se incadra la scutiri). Depune solicitare de scoatere de la TVA, acceptata de ANAF si solicita rambursarea sumelor de TVA achitate. Are dreptul sa i se returneze aceste sume? In speta societatea si-a reconsiderat contabilitatea pe perioada in care a fost platitoare de TVA si tot TVA -ul dedus a fost trecut pe cheltuiala ( fiind inclus ca valoare a produsului/ serviciului achizitionat), iar TVA-ul achitat a fost trecut ca sume in curs de clarificare)
Răspuns la discuția Incarcare factura apa si canal
BIU”
da, e logic ce spuneti dumneavoastra, insa atunci cand vinzi o marfa (chiar si second hand), vanzarea trebuie sa respecte conditia activitatii comerciale, respectiv de a obtine profit, asta inseamna ca pretul de vanzare va fi intotdeauna mai mare , decat cel de achizitie. Marja negativa poate aparea la regularizarea anuala a bazei de impozitare a TVA , in functie de stocul final . Intr-un trimestru/ luna marja poate fi pozitiva si atunci ai TVA de plata si in alt trimestru poate fi negativa si atunci nu ai TVA de plata..... eu aceasta parte nu o inteleg.... in ce conditii se poate ajunge la marja negativa.... are legatura cu stocul... dar nu inteleg cum.... cred ca se calculeaza ca procent, dar nu sunt sigura..... a avut cineva astfel de speta???
In ce conditii poate aparea marja negativa la vanzarea masinilor second hand, daca baza de impozitare a tva este diferenta dintre pretul de achizitie si cel de vanzare? Va rog exemple.